We hebben momenteel te maken met een groot aantal geretourneerde bestellingen, dus het kan iets langer duren om uw restitutie te verwerken dan verwacht. Bedankt voor uw geduld!

Retourneren

Onze retourprocedure

Het kan tot 5 werkdagen duren voordat wij je retourzending van de vervoerder hebben ontvangen.

Als de retourzending is ontvangen en verwerkt in ons magazijn, sturen we je een e-mail om te bevestigen dat je terugbetaling is verwerkt. Dit kan 2-3 werkdagen duren nadat we het geretourneerde artikel van de vervoerder hebben ontvangen.

Het kan tot 14 dagen duren voordat de terugbetaling op je rekening wordt weergegeven, afhankelijk van de betalingsmethode die je hebt gebruikt.

Retourneer UW BESTELLING

Retourneren van online aankopen

Aankopen gedaan op www.thenorthface.nl kunnen alleen worden geretourneerd via onze online retourprocedure. Start je retournering nu.

Retourneren in stappen

1. Retourprocedure starten

Als je een account bij ons hebt of je bent lid van XPLR Pass, log dan in op je account en ga naar je bestelgeschiedenis om de retourprocedure te starten.

Als je als gast hebt aangekocht, klik dan op de link Volg mijn bestelling bovenaan elke pagina op onze website. Voer je bestelnummer van 8 tekens in en het e-mailadres dat je hebt gebruik voor je bestelling om de retourprocedure te starten. Zodra je je in de pagina Bestellingsgegevens bevindt, klik je op de knop 'Retourzending aanmaken'.

2. Plannen

Om de retourbestelling te voltooien, moet je:

  • 1. De te retourneren artikelen selecteren.
  • 2. De reden voor het retourneren selecteren.
  • 3. De retourneermethode selecteren.

3. Maak je retouretiket of QR-/barcode klaar

Kies je voor de digitale code? Klik op de retourbevestigingspagina op de knop 'Download je code'. Hiermee genereer je de QR/Barcode die je moet laten zien op het afgiftepunt. Je ontvangt deze ook via e-mail op het door jou gekozen e-mailadres.

Je hoeft niets te printen; laat gewoon je bevestigingsmail zien bij het afgiftepunt van je voorkeur en zij printen het etiket en plakken het op je pakket.

4. Verpakken

Pak de artikelen in die je wilt retourneren. We raden je aan de originele verzendverpakking opnieuw te gebruiken en goed af te sluiten.

Zorg ervoor dat alle oude verzendlabels, stickers en andere materialen van de buitenkant van de verpakking zijn verwijderd of afgedekt.

5. Afgeven aan de vervoerder

Geef het pakket binnen de openingstijden af bij de door jou gekozen locatie. Laat de door jou gedownloade streepjescode zien en zij zullen deze afdrukken en op het pakket plakken.

Je ontvangt hiervan een bevestiging in je inbox samen met een trackingnummer.

6. Bevestiging ontvangen

Je ontvangt een bevestiging per e-mail zodra je geretourneerde producten zijn ontvangen, geaccepteerd en verwerkt. Dit kan 2-3 werkdagen duren nadat we je retourzending hebben ontvangen.

Als er iets mis is met je retourzending (bijv. producten die niet overeenkomen met je aankoop, producten die worden geretourneerd met verlaagde verkoopwaarde, etc.), brengen we je hiervan per e-mail op de hoogte en sturen we het artikel mogelijk zelfs aan je terug.

7. Terugbetaling ontvangen

Op het moment dat je retourzending is geïnspecteerd en geaccepteerd door ons kwaliteitscontroleteam, storten we je terugbetaling terug naar je oorspronkelijke betalingsmethode. Dit hele proces, vanaf het moment dat je het retouretiket hebt afgedrukt tot het moment dat de teruggave zichtbaar is op je account, kan tot 14 dagen duren.

Opmerking:Als je de hierboven beschreven procedure niet wilt volgen, ben je vrij om de retourmethode van jouw voorkeur te kiezen. Houd er rekening mee dat, als je een retourzending doet met een vervoerder van jouw keuze, in plaats van onze gratis retouroptie te gebruiken, de kosten voor het terugzenden van de goederen voor je eigen rekening zijn, je het risico van beschadiging of verlies van de goederen tijdens een retourzending draagt totdat de goederen ons bereiken en dat het retournerings- en terugbetalingsproces langer kan duren.

Waar vind je je bestelnummer
Je kunt je bestelnummer vinden in de e-mail die we je hebben gestuurd ter bevestiging van je bestelling of verzending. Als je een account hebt, kun je inloggen op Mijn account en op Bestellingen klikken om je bestelnummer te vinden.
Waar vind je je prepaid retouretiket
Om een gratis retouretiket te ontvangen, ga naar Een online aankoop retourneren en volg de stappen om een retourzending te boeken. Je wordt gevraagd om een retouretiket te genereren en te printen.
Retourneren van een in de winkel gedane bestelling die bij de winkel of bij je thuis werd bezorgd
Artikelen uit de online voorraad die in een winkel zijn gekocht en bij de winkel of bij jou thuis zijn afgeleverd, kunnen online worden geretourneerd of in dezelfde The North Face winkel van en geëxploiteerd door The North Face waar je je aankoop hebt gedaan. Dit geldt niet voor partner- en concessiewinkels.Wanneer je je aankoop online retourneert, volg dan de standaard online retourprocedure. Deze online retourzendingen kunnen ALLEEN worden vergoed in de vorm van een digitale cadeaubon waarop onze standaard cadeaubonvoorwaarden van toepassing zijn.

Als je geen digitale cadeaubon als terugbetaling wilt ontvangen, breng dan je bestelling terug naar de winkel van aankoop.
Retourneren van een online aankoop afgehaald in de winkel
Artikelen die je online hebt gekocht en in een winkel hebt opgehaald, kun je retourneren via onze Online Retourprocedure. Je kunt hier Een retourzending starten.
Een bestelling retourneren die je online gereserveerd hebt en in de winkel hebt gekocht.
Online gereserveerde, maar in de winkel gekochte artikelen kunnen alleen worden geretourneerd in dezelfde winkel. Niet inbegrepen partnerwinkels en concessiewinkels.
Waar kan ik de status van mijn retournering vinden?
Je kunt je retourzending en de status ervan volgen vanaf het moment dat deze bij de vervoerder is afgeleverd totdat je je geld terugkrijgt. Je kunt de trackingpagina op drie manieren bereiken:

1. Via e-mail. Zodra je je retourzending bij de vervoerder hebt afgegeven, heb je een bevestigingsmail ontvangen. In deze e-mail zit een knop waarop je kunt klikken om naar de trackingpagina te gaan.

2. Via Volg mijn bestelling. Bovenaan de website kun je klikken op "Volg mijn bestelling". Voer je bestelnummer en e-mailadres in waarmee je je bestelling hebt geplaatst. Zodra je bestelling wordt weergegeven, selecteer je de knop "Mijn retourzendingen beheren".

3. Via Mijn account. Als je een geregistreerde klant bent, kun je inloggen op je account, klikken op de door jou geretourneerde bestelling en de knop "Mijn retourzendingen beheren" selecteren.

Gevonden, maar wil je meer weten? Ga naar Wat betekent de trackingpagina en status? voor meer details.

Je ontvangt ook een paar updates via e-mail, zodat je op de hoogte blijft.
Kan ik mijn retournering annuleren of opnieuw boeken?
Ja, als je van gedachten verandert en niet meer wilt retourneren, of als je opnieuw een thuisafhaling moet boeken, kun je de retouraanvraag op elk gewenst moment annuleren voordat je het product aan een vervoerder overhandigt of inlevert.

You can do this by accessing your bestelling details either via:

1. Track my Retourneringen: At the top of the website you can click "Track My Bestelling". Enter your bestelling number and e-mailadres used to place your bestelling with. Once your bestelling is displayed, select "Manage my Retourneringen" button. Or,

2. My Account. If you are a registered customer, you can log into your account and click on the bestelling you've returned from and select "Manage my Retourneringen" button.

Voor beide opties: selecteer in de pagina retourzendingen "Retourzending annuleren" om de geboekte retourzending te annuleren.Wil je opnieuw boeken? Volg dan dezelfde stappen in Hoe kan ik mijn bestelling retourneren? Let wel, als je de methode op dezelfde dag wijzigt als de thuisafhaling, kan deze laatste nog steeds plaatsvinden.