ICONEN WORDEN NIET GEMAAKT MAAR GEBOREN

Geboren om de behoeftes van expedities te weerstaan in de ruigste regio's ter wereld. Deze producten zijn zelf iconen geworden. Ze waren revolutionair dankzij de geavanceerde technologie, het innovatieve design en inzichten van atleten. Nu zijn ze iconisch en worden ze overal gebruikt en gedragen, van stadsstraten tot bergtoppen.

DENALI
EEN ABSOLUTE KLASSIEKER.

Ontstaan uit behoefte, met liefde gedragen. De Denali is het ultieme symbool van vrijgevochten avontuurlijkheid.

De originele Denali werd in 1988 geïntroduceerd als inritsbare fleece voor de Mountain-jas. Hij vormde een belangrijk onderdeel van het Expedition System, een laagjessysteem dat voor het eerst werd gedragen door de Amerikaanse klimmers Todd Skinner en Paul Piana tijdens hun historische, dertig dagen durende beklimming van de Salathé-muur in de Yosemite-vallei. Hij evenaarde alle technische fleeces die tot dan toe waren gemaakt en werd uiteindelijk gebruikt op expedities in Antarctica, de Himalaya, Kazachstan en Patagonië.

EEN ABSOLUTE KLASSIEKER.

In de jaren 90 zagen we al tekenen dat de Denali nog lang gedragen zou worden. Hij was niet alleen geliefd onder doorgewinterde, gepassioneerde klimmers en avonturiers. De Denali werd ook op scholen, op straat en op wandelweekenden gedragen.

“People’s attraction to the Denali is more than just its trendiness or technical details.
It’s about identifying with what it symbolises: adventure and exploration.”

CONRAD ANKER

Mountaineer

1990

Conrad Anker | South West ridge of Ama Dablam - NEPAL

Conrad Anker | South West ridge of Ama Dablam - NEPAL

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF