SCHONER.
GROENER.
BETER.

Bedankt voor je hulp bij het opruimen op de Dag van de Aarde.

Om de Dag van de Aarde te vieren, zijn we met activisten en partners van over de hele wereld bij elkaar gekomen om zo veel mogelijk vervuiling door eenmalig gebruik te verwijderen. We hebben overal opgeruimd, van parken tot wilde plaatsen, en de resultaten zijn te vinden in…

RESULTATEN

RESULTATEN

474
KM PADEN SCHOONGEMAAKT
+800
DEELNEMERS

Dankzij onze partnerorganisaties en iedereen die heeft deelgenomen aan een clean up hike. Ga zo door!

De vrijwilligers hebben mijn dag goed gemaakt. Ze waren er klaar voor en zijn doorgegaan tot het laatste stuk afval in de afvalbakken zat.

Hannah MacMillan, Summit Foundation

alt

ONZE PARTNERS

ONZE PARTNERS

TRASH FREE TRAILS

 

PATRON PLASTICFREE PEAKS

 

CLEANALP

 

MOUNTAIN RIDERS

 

SUMMIT FOUNDATION

 

TRASH FREE TRAILS

Trash Free Trails is een non-profitorganisatie die opruimdagen in buitenruimten en natuurgebieden organiseert door heel het Verenigd Koninkrijk. Op een missie om mensen weer in contact te brengen met de natuur door de simpele maar betekenisvolle geste van het verwijderen van wegwerpvuil is deze 'TrashMob'-gemeenschap open en inclusief voor iedereen die een positief spoor wil achterlaten op lokale paden en in natuurgebieden.

PATRON PLASTICFREE PEAKS

Plastic Free Peaks is een collectief van klimmers, skiërs, alpinisten en ingenieurs die streven naar een meer bewuste relatie tussen avonturiers en de natuur. Door overal in Europa opruimdagen te organiseren, willen zij hun visie van een ongerepte natuur zonder vervuiling concreet gestalte geven. En alleen al in 2022 hebben ze meer dan 7.000 km wandelpaden opgeruimd.

CLEANALP

CleanALP is een project van het Europees Onderzoeksinstituut. Het heeft tot doel de hooggelegen alpiene habitat, een van de laatst overgebleven ongerepte natuurgebieden in Zuid-Europa en het leefgebied van vele bedreigde soorten, te beschermen. Het project organiseert 40 evenementen waarbij ongeveer 2.000 mensen betrokken zijn en waarbij 500 km paden, oevers van bergmeren, kreken, grasland en bouldervelden worden schoongemaakt.

alt

MOUNTAIN RIDERS

Mountain Riders werd opgericht door skiërs en snowboarders om de aandacht te vestigen op de vervuiling in de bergen en is een collectief van meer dan 3500 vrijwilligers verspreid over 55 skigebieden. Elk jaar houden ze schoonmaakacties in de Franse Alpen, waarbij ze ontelbare tonnen afval uit het hooggebergte verwijderen en de plaatselijke gemeenschappen bewust maken van de problematiek.

alt

SUMMIT FOUNDATION

Summit Foundation is een in Zwitserland gevestigde milieu-NGO zonder winstoogmerk. Zij organiseert al 20 jaar informatiecampagnes en afvalinzamelingsacties om de hoeveelheid afval in natuurlijke omgevingen, vooral in de bergen, te verminderen. Sinds 2001 heeft de groep meer dan 160 ton afval uit de natuur verwijderd.

alt

Trash Free Trails

Trash Free Trails

alt

Met The North Face krijgen we de kans om te spreken met mensen als jij. Medewandelaars die ons kunnen helpen bij het beschermen en verbeteren van de natuurgebieden waar we van houden.

Dom Ferris, Trash Free Trails

alt
alt

alt

Ik heb het altijd heerlijk gevonden om buiten te zijn en ik denk dat het tijd is dat we aan de natuur teruggeven. We willen nog zo veel bereiken.

Zoe, Patron Plasticfree Peaks

#SignUpToCleanUp