1. Onze reis.

  1966-1969

  Genoemd naar de grilligste kant van de berg, heeft The North Face sinds 1966 avonturiers uitgerust om hun dromen te bereiken. Gedreven door de mantra Never Stop Exploring, inspireren onze expedities ons om de uiterste grenzen van prestaties en mogelijkheden te testen.

  A vibrant sunset illuminates Half Dome in Yosemite National Park.
 2. Een culturele
  ontmoetingsplaats.

  1966

  In 1966 gebruikte de jonge klimmer Doug Tompkins zijn spaargeld om een revolutie te ontketenen. Een bescheiden winkel in San Francisco werd al snel een culturele ontmoetingsplaats waar de Grateful Dead live speelde, de Beat Generation nieuwe ideeën deelde en waarin een groot aantal Amerikaanse klimmers een tussenstop maakte na het doorkruisen van Yosemite.

  Rock climber and The North Face founder, Doug Tompkins, on the phone.
 3. Het ontstaan van backpacken.

  1969

  De Ruthsack werd ontwikkeld als een praktische oplossing voor omvangrijke spullen en was een van de eerste interne framerugzakken ooit gemaakt. De rugzak was lichtgewicht en ultra-functioneel en revolutioneerde het wandelen door het toegankelijk te maken voor iedereen. En zo is het "Backpacken," zoals wij het kennen, ontstaan.

  A backpacker treks through the snow-covered mountains wearing a fully packed.
 4. Engagement gericht op de toekomst.

  1970–1979

  Vanaf de eerste dag hebben we het anders aangepakt. Van het hergebruiken van overtollige materialen uit het Vietnamtijdperk tot het pleiten voor behoud van de natuur, onze keuzes zijn gericht op het beschermen van de plaatsen waar we van houden. Dit engagement is onze drijfveer.

  Rock climber and The North Face founder, Doug Tompkins, on the phone.
 5. Expeditie voor de aarde.

  1972

  Een van onze eerste gesponsorde expedities was een 30-daagse tocht van 300 mijl over de rivieren Koyukuk en Itkillik onder leiding van avonturier Ned Gillette. Deze reis naar Alaska opende onze ogen voor de aanleg van de Alaska Oil Pipeline, wat leidde tot een gepubliceerd pleidooi in onze catalogus van 1967 van Friends of the Earth om de pijpleiding te stoppen en Alaska's wilde dieren te beschermen.

  Adventurer, Ned Gillette and his team, set up camp on their Alaskan expedition.
 6. Bescherming van de toekomst.

  1975

  De Oval InTENTion is geïnspireerd door architect en uitvinder R. Buckminster "Bucky" Fuller die de geodetische koepel uitvond. De introductie van deze koepelvormige tent betekende een revolutie voor de A-vormige tent. Deze nieuwe tentvorm is de eerste in zijn soort en biedt maximale efficiëntie met minimale materialen.

  The efficient construction and unique design of the first oval-shaped tent is demonstrated.
 7. De eerste echte bovenkleding.

  1977

  Een streven om skiërs warm te houden in de zwaarste omstandigheden leidde tot de introductie van GORE-TEX®-producten in de bovenkledinglijn van The North Face: de eerste droge, ademende kleding voor alle omstandigheden.

  A close-up of a GORE-TEX® jacket demonstrates its superior waterproof properties.
 8. Een plek voor vrouwen.

  1978

  Het eerste vrouwelijke team beklimt de 25.504 voet hoge Annapurna, onder leiding van Arlene Blum. Dit was ook de eerste succesvolle Amerikaanse beklimming. Op de shirts en vlaggen van de tocht pronkte de mantra "A Woman's Place is on Top.".

  Members of the first all-female team celebrate at base camp after summiting Annapurna.
 9. Het wandelpad is voor altijd.

  1980-1989

  Onze kleding heeft halfronden en culturen doorkruist en is een symbool geworden op trails, trottoirs en de hoogste plekken op aarde. Waar het ook opduikt, ons iconische Half Dome-logo is een stimulans om te vieren waar je bent geweest en je te laten inspireren door wat er nog voor je ligt.

  A mountaineer transports his gear in the Himalayas.
 10. Hogere pistes.

  1983

  Extreme Gear, met GORE-TEX®-materiaal, komt op de skikledingmarkt. Squaw Valley skiërs Scot Schmidt en de Egan broers testen de producten op hun expedities. Bekend als het "Extreme Team" zijn deze skiërs vaak te zien in de skifilms van Warren Miller.

  A skier smiles while testing out new products and equipment.
 11. Bewegingsvrijheid in de bergen.

  1985

  De Mountain-jas en -broek worden geïntroduceerd en bieden klimmers en trekkers hetzelfde niveau van comfort en beweging als skiërs. Met GORE-TEX® in elk item legt het pak de basis voor een hele lijn expeditiekleding ontwikkeld met GORE-TEX®-weerbescherming.

  A detailed look at the original GORE-TEX® Mountain Jacket.
 12. De Base Camp-tas.

  1986

  De Base Camp-tas is gemaakt van bijna onverwoestbaar materiaal en ontworpen om overal mee naar toe te nemen. Hij reist nog steeds over de hele wereld, overleeft 's werelds ruigste bagageafhandelaars en wordt gedragen door dragers, yaks en kamelen naar elke regio op aarde.

  A Base Camp Duffel is strapped to a pack animal in a remote region.
 13. Een alliantie voor de planeet.

  1989

  The North Face richt samen met REI, Patagonia en Kelty de Conservation Alliance op. Deze groep verdeelt zijn collectieve jaarlijkse lidmaatschapsbijdragen onder basisorganisaties die werken aan de bescherming van de laatste ongerepte natuurgebieden van Noord-Amerika.

  A winter camper gazes at a clear night sky while overlooking Crater Lake.
 14. Iconisch fleece.

  1989

  De Denali-jas, een inritsbare fleece die compatibel is met de Mountain-jas, wordt meteen een icoon. Lichtgewicht, duurzaam en uitzonderlijk warm, overal waar deze jas wordt gedragen voel je de legende.

  Snowboarders wearing the Denali Fleece Jacket pose with their gear in front of a snow covered peak.
 15. Expeditie in actie.

  1990-1999

  Door spullen veel lichter en functioneler te maken, gaven we mensen de kans om veel verder te gaan.

  – Jack Gilbert, VP of Sales and Marketing, 1968 – 1988
  A skier makes a daring jump off a high alpine ledge.
 16. Trans-Antarctica-expeditie.

  1990

  Een internationaal team maakt de eerste hondenslee-overtocht van Antarctica—een buitengewone fysieke prestatie van circa 6.500 onverbiddelijke kilometers.Hun missie was het bestuderen van klimaatverandering om bewustzijn te creëren voor het bedreigde milieu van Antarctica. Hun bovenkleding werd een fenomeen.

  The first trans-Antarctic dogsled team takes a break while completing their expedition.
 17. Steep Tech.

  1991

  De eerste op atleten geïnspireerde skikledinglijn verovert de ski- en klimwereld op stormachtige wijze. Omschreven als "de motorcrosskleding van de bergen, ontworpen voor wie leeft, werkt en klimt in de bergen.

  Professional skier, Scot Schmidt, makes a steep descent of a near vertical slope.
 18. De Nuptse.

  1992

  Nuptse is Tibetaans voor "westelijke piek", ligt een mijl ten zuidwesten van Mt. Everest en wordt beschouwd als de westelijke piek van deze klimgoudmijn. Met een innovatieve constructie die het omlaag schuiven vermindert en de warmte verhoogt, wordt de Nuptse Jacket meteen iconisch.

  The original Himalayan Suit is advertised in The North Face catalogue.
 19. Het Himalayan-pak.

  1994

  Deze donskleding met door tussenschotten gescheiden donsvakken voor klimmen op grote hoogte wordt de gouden norm in de wereld van zuurstofarme en poolomgevingen. Het brengt honderden ontdekkingsreizigers naar de hoogste en meest bevroren paden op aarde.

  The original Himalayan Suit is advertised in The North Face catalogue.
 20. Een Never Stop-mindset.

  2000-2009

  Het gaat niet om de afstand, maar om wat er vlak voor me te ontdekken valt.

  – Alex Honnold, Teamatleet
  Climber, Alex Honnold, looks down on the Yosemite Valley from an exposed ledge.
 21. 50 marathons. 50 dagen.

  2006

  Ultraloper Dean Karnazes voltooit een recordaantal van 50 marathons in 50 staten in 50 dagen. Hij eindigt met de New York City Marathon voordat hij nog eens 4900 km terugloopt naar San Francisco.

  Ultra-runner, Dean Karnazes, is portrayed in a black and white portrait.
 22. De zeven
  bergtoppen.

  2006

  Kit DesLauriers wordt de eerste persoon die de top van elk continent skiet - de zeven toppen. Haar prestatie omvat een beklimming te voet en een afdaling op ski's van de Everest. USA Today noemt haar Everest-prestatie de "bekroning van een droom over zeven toppen".

  Kit DesLauriers and her team make a high-altitude ascent during her quest to ski the seven summits.
 23. Vliegensvlug.

  2006

  De Flight Series, een nieuwe ultralichte en ultrafunctionele lijn hardloopkleding wordt gelanceerd en vernieuwt hiermee de spelregels zoals de Oval InTENTion en Ruthsack dat een generatie eerder deden voor alpinisten.

  A trail runner sprints through a rugged mountain setting.
 24. Free the climb.

  2008

  Alex Honnold verbaast de klimwereld met zijn vrije solo van de Moonlight Buttress in Zion National Park, UT. Vijf maanden later doet de 21-jarige de Regular Northwest Face (VI 5.12a, 23 pitches) op Half Dome in Yosemite National Park ook weer in een vrije solobeklimming, waarmee hij zijn status als klimlegende bevestigt.

  Climber, Alex Honnold, grips the granite wall on his free solo ascent of Half Dome in Yosemite National Park.
 25. Nieuwe vooruitgang.

  2010-2019

  Misschien redt God de koningin, maar alleen de mens kan de natuur redden.

  – The North Face Catalog, 1968
  A mountaineer looks out across the surrounding summits.
 26. Verken de toekomst.

  2010

  The North Face lanceert het Explore Fund tijdens de 2010 Outdoor Nation Youth Summit in New York City, een subsidieprogramma met een initiële basis van 250.000 dollar (verhoogd tot 500.000 dollar in 2015). Het geld ondersteunt non-profitorganisaties die een diepere verbinding tussen mensen en de natuur willen creëren.

  A group of hikers make their way through the wilderness, as an ice climber smiles during their ascent.
 27. Op de top van Meru.

  2011

  Conrad Anker, Jimmy Chin en Renan Ozturk doen de eerste beklimming van Shark's Fin op de 6.310 meter hoge Meru in India, die wordt beschouwd als een van de moeilijkste en gevaarlijkste toppen in de Himalaya. Drie keer eerder moest hetzelfde trio na 19 slopende dagen het onderspit delven. Deze keer bereikten ze met succes de top na 30 dagen klimmen.

  A portrait of Jimmy Chin and Conrad Anker, members of the first team to summit Mount Meru.
 28. Helpende had voor het freeskiën.

  2013

  Met diepe wortels in de community van het freeskiën, kondigt The North Face in 2011 aan dat we onze steun een stap verder brengen door een achtjarige deal te tekenen als de stichtende partner van U.S. Freeskiing en de officiële leverancier van het U.S. Freeskiing Team.

  Athlete and filmmaker, Jimmy Chin, wears a ThermoBall<sup>™</sup> Jacket while preparing for a winter expedition.
 29. De lancering van ThermoBall.

  2013

  Na vele tests op expedities, waaronder twee reizen naar Shark's Fin van de Meru en naar de Everest, lanceert The North Face ThermoBall, een nieuw type synthetische isolatie die de donsclusters dicht benadert.

  Athlete and filmmaker, Jimmy Chin, wears a ThermoBall<sup>™</sup> Jacket while preparing for a winter expedition.
 30. Clothes the Loop.

  2013

  Clothes the Loop slaat nieuwe wegen in voor duurzaamheid en circulariteit en biedt consumenten de mogelijkheid om kleding en schoeisel van elk merk, in elke staat, in te leveren bij winkels. Dit initiatief komt voort uit ons streven om de impact van onze producten op het milieu te verminderen.

  A detailed depiction of the Clothes the Loop logo.
 31. Responsible Down Standard.

  2014

  Met als doel een betere traceerbaarheid en dierenwelzijn in de donsindustrie, creëert The North Face de Responsible Down Standard en draagt deze over aan de Textile Exchange om wereldwijd te beheren. The North Face past deze kwaliteitsnorm toe en voldoet in 2016 aan de RDS-certificering.

  A detailed depiction of the Responsible Down Standard Logo.
 32. Een niveau hoger.

  2017

  Op 3 juni 2017 beklimt Alex Honnold 'free solo' de Freeriderroute van El Capitan in drie uur en 56 minuten. Deze ontzagwekkende prestatie voor de mens wordt over de hele wereld gevierd en vastgelegd in de Oscarwinnende film "Free Solo", geregisseerd door Jimmy Chin en Elizabeth Chai Vasarhelyi.

  Climber, Alex Honnold, visualizes his next move while completing the first free solo ascent of El Capitan.
 33. Walls Are Meant For Climbing.

  2017

  Global Climbing Day markeert het hoogtepunt van de Walls Are Meant For Climbing-campagne van The North Face, een wereldwijde beweging om mensen samen te brengen door de kracht en de gemeenschapszin van het klimmen.

  A young climber enjoys learning on an indoor rock wall.
 34. Renewed gelanceerd.

  2018

  The North Face Renewed is opgericht om een programma te ontwikkelen voor het vernieuwen, opknappen en recyclen van gebruikte kleding. Of het nu eerder gedragen, geretourneerd, beschadigd of defect is, wij inspecteren, wassen en knappen het op voor nieuwe avonturen.

  A jacket is carefully repaired so it can be reused on future adventures.
 35. Toekomst van bovenkleding.

  2019

  FUTURELIGHT is ontwikkeld met behulp van innovatieve nanospinningtechnologie en biedt als eerste in zijn soort ademende, waterdichte bescherming. In tegenstelling tot conventionele membranen laat de nanostructuur van FUTURELIGHT lucht door.

  A detailed look at the waterproof and breathable FUTURELIGHT<sup>™</sup> fabric.
 36. De toekomst van exploratie.

  2020-Nu

  Exploratie biedt een middel voor persoonlijke transformatie.

  – Conrad Anker, Teamatleet
  At sunrise, a pair of mountaineers make the final push towards the summit.
 37. Dit is de Explore Fund Council.

  2021

  De Explore Fund Council brengt deskundigen uit alle lagen van de bevolking samen om creatieve oplossingen te vinden voor alle manieren waarop mensen verkennen. In alle culturen en gemeenschappen neemt het Explore Fund drempels weg zodat iedereen naar buiten kan en kan genieten van de ervaring.

  Athlete and filmmaker, Jimmy Chin, stands on a summit with camera in hand.
 38. De toekomst van de trails.

  2021

  Onze meest innovatieve trailschoenentechnologie tot nu toe werd geïntroduceerd met VECTIV, een door atleten getest, in het lab bewezen technologiesysteem, ontworpen om de energie op de trail te maximaliseren. Een rockertussenzool afgestemd op een 3D-plaat steekt met kop en schouders uit boven wat er momenteel op de markt is en duwt je verder.

  A trail runner races through a desert landscape.