-TECHNOLOGIE
Getest door topsporters. Expedition Proven.™ is een filosofie die is gebaseerd op ervaringen van sporters waarmee onze ontwerp- en ontwikkelingsteams hun grenzen kunnen verlegen. Dit is niet anders bij FUTURELIGHT™. Een helder moment van een sporter in de bergen bracht een spreekwoordelijke lawine teweeg.

Producten ontdekken

LUCHTDOORLATENDHEID
OP NANOSCHAAL

DE WETENSCHAP

Voor de allereerste keer hebben we een waterdicht membraan voorzien van een goede luchtstroom. Anders dan bij conventionele membranen laat de nanostructuur van het FUTURELIGHT™-membraan lucht door voor een betere ventilatie en ademend vermogen, waarbij de waterdichtheid en duurzaamheid behouden blijven.

Door deze nieuwe nanovezelstructuur kunnen we een tot nu toe ongekend lichtgewicht en ademend membraan creëren. Hierdoor ontstaat een superdun, flexibel kledingstuk dat niet alleen comfortabel is, maar ook nog eens de benodigde bescherming tegen de elementen biedt. Zelfs is de zwaarste omstandigheden.

Nanospinning:
EEN GEHEEL NIEUWE TECHNOLOGIE

HET PROCES

We hebben geëxperimenteerd met een techniek die nanospinnen wordt genoemd. Hierbij worden nanovezels gemaakt die volledig waterdicht zijn maar toch ook een goede luchtstroom garanderen.

In het nanospinproces wordt uit ruim 200.000 spuitmondjes een polyurethaanoplossing op een oppervlak gespoten. De oplossing wordt vervolgens op een willekeurige manier verzameld om er een membraan van te maken. Dit materiaal wordt dan gebruikt om een ademende en waterdichte film te creëren die aan de voor- en achterkant van de kledingstukken wordt aangebracht.

Door een nanovezel te creëren die klein genoeg is om lucht door het membraan te laten stromen maar water toch buiten houdt, hebben we ons FUTURELIGHT™-materiaal uniek luchtdoorlatend kunnen maken.

Een van de meest unieke aspecten van onze FUTURELIGHT™-technologie is de aanpasbaarheid. Onze ontwerpers kunnen nu het gewicht, de stretch, het ademend vermogen en zelfs de duurzaamheid aanpassen tijdens het productieproces. Zo kan altijd tegemoet worden gekomen aan de behoeften van de sporter.

UITVOERIG GETEST
IN HET LABORATORIUM EN TIJDENS EXPEDITIES

IN HET LABORATORIUM

Om de nieuwe norm te zetten voor de outdoor-branche, moesten we FUTURELIGHT™ natuurlijk volgens volledig nieuwe normen testen. In het verleden gebruikte we hydrostatische testen en vochtdoorlatendheidsnelheid om te beoordelen of een kledingstuk waterdicht en ademend was. Bij FUTURELIGHT™ speelt ook luchtdoorlatendheid een grote rol.

We hebben samengewerkt met een onafhankelijke derde partij, Underwriter Labs. Dit is een gerenommeerd, internationaal opererend bedrijf dat zich al meer dan 120 jaar bezighoudt met het testen van kleding van brandweerlieden en hulpverleners.

Underwriter Labs heeft ons FUTURELIGHT™-materiaal aan dezelfde rigoureuze vochttesten onderworpen als ze gebruiken voor de uitrusting van de brandweer. Ze hebben ruim 750 liter water per uur over de kleding laten stromen. Allemaal geen probleem voor ons volledig waterdichte FUTURELIGHT™-materiaal, dat met vlag en wimpel slaagde. Bovendien was de luchtcirculatie perfect.

OP DE BERG

Ons team van elitesporters speelde een cruciale rol bij de prototypeontwikkeling, uitwerking en het testen van FUTURELIGHT™-producten. Elk onderdeel van de producten is door onze topsporters onder de loep genomen. Zij hebben ons ontwerp- en ontwikkelingsteam ertoe gebracht de toekomst van technische buitenkleding vanuit een geheel nieuw perspectief te benaderen.

Ons eliteteam heeft onze ademende en waterdichte FUTURELIGHT™-technologie ruim 400 dagen achter elkaar getest in extreme omstandigheden, van de top van de Mount Everest tot aan een afdaling op de Lhotse Couloir.

DISCOVER OUR
FUTURELIGHT™ PRODUCTS

Futurelight™ Jackets

Futurelight™ Footwear

Loading...
X