Welke The North Face jas kies ik voor warmte?

 

Als het om warme jassen gaat, biedt The North Face heel wat keuze, maar welke jas houdt je nu het warmst? Met zoveel verschillende jassen, die allemaal gemaakt zijn met de beste textieltechnologieën en thermische isolatie, is het best lastig om de jas te kiezen die het beste bij jou past. Wij hebben daarom een simpele gids samengesteld waarin je de warmste jassen van The North Face vindt.

Hoe warm zijn The North Face jassen?

Sommige The North Face jassen zijn warmer dan andere. Het hangt af van welk type thermische isolatie gebruikt is in de jas. The North Face gebruikt traditioneel ganzendons als vulling voor de warmste jassen.

Er zijn tegenwoordig ook andere soorten isolatie beschikbaar, zoals Thermoball, een innovatieve technologie ontwikkeld in samenwerking met Primaloft® als een lichtgewicht, warm alternatief voor de traditionele donsvullingen. Thermoball heeft nog enkele andere voordelen. Zo blijft het isoleren als het nat is geworden en het kan heel eenvoudig en heel klein opgevouwen worden, wat erg handig is. 

Welke The North Face jas is het warmst?

The North Face premier Summit Series® buitenkleding heeft een jas met 800 Cuin Ganzendons, wat een van de meest kwalitatieve donsvullingen op de markt is en door velen beschouwd als de crème de la crème van isolatie.

Zijn jassen met donsvulling echt warm?

Ganzendons is de gouden standaard op het vlak van thermische isolatie. Donsjassen houden je dus echt wel warm. Sommige donsjassen houden je warmer dan andere, dit hangt af van de vulkracht en de hoeveelheid dons in je jas - hoe hoger het nummer, des te warmer is de jas.

Vulkracht wordt gemeten door een bepaalde hoeveelheid dons in een maatcilinder te stoppen en te meten hoeveel ruimte het inneemt. The North Face producten zijn gemaakt van ganzendons met een hoge vulkracht, variërend van 500 tot 800, de hoogste kwaliteit die op de markt verkrijgbaar is.

Met een ongeëvenaarde ratio qua warmte-gewicht is dons enorm licht, erg eenvoudig samen te drukken en heerlijk warm. De beschikbaarheid is echter gelimiteerd, er is slechts een beperkte hoeveelheid dons verkrijgbaar. De beste optie is de 800 cuin donsvulling. The North Face gebruikt deze in de L3 Summit Series jassen en de Trevail en Impendor collecties.

Is de The North Face Moondoggy-donsjas warm?

The North Face Moondoggy kinderjas is ontworpen om je kinderen lekker warm en droog te houden. Het heeft een microfleece voering en 550 cuin dons thermische isolatie, wat aan de lagere kant is qua vulkracht. Toch houdt deze jas je kinderen warm en comfortabel, dag in dag uit.

Jassen met een hogere vulkracht zijn normaliter bedoeld voor gebruik in extremere omstandigheden in koudere omgevingen - alleen de Nuptse en de Massif collectie kinderjassen hebben een hogere donsvulling, tot wel 700 cuin. Dus zoek jij een donsjas voor dagelijks gebruik die jouw kinderen warm en droog houdt, dan zit je goed met de Moondoggy donsjas.

Hoe warm is de The North Face Thermoball jas?

Thermoball is een synthetisch alternatief voor dons. Het beschikt over synthetische vezelclusters die de werking van dons erg goed nabootsen. Zo vangt het de warmte op in kleine luchtzakjes, zelfs als de jas nat is. Thermoball jassen houden je dus goed warm.

The North Face gebruikt de Thermoball technologie zowel in buitenkleding als in schoenen voor heren en dames. Dankzij de vezelclusters kunnen de jassen eenvoudig opgevouwen worden tot ze erg compact zijn en dus makkelijk in een koffer passen.

Is de The North Face McMurdo jas warm genoeg voor Antarctica?

De McMurdo jas is ontworpen om je warm en droog te houden. Daarom heeft het een 550 cuin donsvulling. Dit is aan de lichte kant qua vulkracht gebruikt door The North Face. Dit betekent dan ook dat deze jas niet perfect is voor extreem weer en je zult het dan ook flink koud krijgen op de Zuidpool.

Als je op zoek bent naar de beste jas om mee te nemen naar Antarctica, dan moet je een jas met een zo hoog mogelijke vulkracht kiezen. Komt de Zuidpool voorlopig niet in je reisplannen voor, maar ben je wel op zoek naar een jas die warm genoeg is voor koudere omstandigheden, kijk dan eens naar onze L3 Summit Series jassen en de Trevail en Impendor collecties. Je vindt jouw perfecte jas ongeacht het geplande avontuur op de The North Face website.