Wat is Triclimate?

 

Triclimate verwijst naar de thermojassen die een waterdichte buitenjas en een fleece binnenjas combineren voor optimale isolatie en comfort. Je kunt bijpassende lagen combineren om de gewenste dikte en warmte die jij zoekt te creëren. Triclimate-technologie gebruikt polyurethaan om de lichaamstemperatuur te reguleren, wat deze jassen veelzijdig maakt en geschikt voor alle weertypen.

Daarnaast worden laagjes synthetische stoffen gecombineerd voor optimaal warmtebehoud en een ondoordringbare vochtbarrière in capuchons. De buitenste laag bestaat uit DryVent™-stof voor volledige waterdichtheid, zodat je zelfs in de natste omstandigheden nog droog blijft. Iedere Triclimate-jas heeft een eigen type DryVent™-materiaal, maar allemaal zijn ze Waterdicht en duurzaam. Deze technologie is uitvoerig zowel in het lab als buiten getest om ervoor te zorgen dat hij aan de hoogste standaarden voldoet op het gebied van luchtdoorlaatbaarheid en waterdichtheid.

De Triclimate-lijn is beschikbaar in meerdere lijn en kleuren en biedt jassen voor heren, dames en kinderen.

Wat is Triclimate van The North Face?

De Triclimate-jassen van The North Face staan bekend om hun effectieve gebruik van technisch polyurethaan in een waterdichte buitenjas met een fleece binnenjas voor warmte-isolatie. Deze isolerende jassen zijn ideale jassen tegen de elementen, in ieder seizoen en ieder weertype, omdat je ze aan jouw wensen kunt aanpassen.

Veel The North Face Triclimate-kledingstukken vullen elkaar aan. De isolatielagen bevatten namelijk allemaal een rits om ze vast te ritsen aan de waterdichte buitenjassen. Daardoor kun je het gewicht van je jas naar eigen behoefte veranderen. Extra ritsen in de pols- en halsboorden van de isolatielaag bevestigen de fleece binnenjas aan de buitenjas. Het is makkelijk om tijdens het dragen laagjes toe te voegen of juist te verwijderen: de buitenjas glijdt soepel over de fleece binnenjas heen en is met de rits en bevestigingselastieken zo vastgemaakt.

Iedere Triclimate-jas bevat ook een verstelbare capuchon, die zelfs bij sommige modellen verwijderbaar is. De meeste capuchons zijn met een rits, drukknopen of elastieken bevestigd. Daarnaast kun je de capuchon zo aantrekken dat hij perfect om jouw hoofd sluit, zodat je altijd tegen het weer beschermd kunt blijven.

Hoe werkt een North Face Triclimate-jas?

Een The North Face Triclimate-jas is een praktische, veelzijdige jas met capuchon die ontwikkeld is om je altijd te beschermen, zelfs tegen de extreemste weersomstandigheden. Voor mensen die in de koudere seizoenen veel buiten zijn bieden Triclimate-jassen de nodige bescherming door de aanpasbare buiten- en binnenlaag, waardoor je in alle condities je lichaamstemperatuur kunt beheersen.

Veel The North Face Triclimate-jassen bevatten Velcro®-klittenbandklepjes, waardoor regen niet via de rits of knoopsgaten binnen kan dringen. Verstelbare polsboorden met Velcro®-klittenband voorkomen dat wind of regen via die weg in de jas kunnen doordringen. De gevoerde kraag zorgt ervoor dat de jas op plaatsen waar hij de huid raakt warm en comfortabel aanvoelt. 

Een elastiek in het onderste boord van de jas zorgt ervoor dat je de jas nauw om het lichaam kan laten sluiten, waardoor regen en wind niet van onderaf de jas in kunnen komen. Dubbele ritsen zorgen voor volledige bewegingsvrijheid en optimale ventilatie omdat je de jas van zowel boven als onder open kunt ritsen. Sommige Triclimate-jassen bevatten ook ‘okselritsen’ onder de armen voor extra temperatuurregulatie en ventilatie.

Dankzij de ruime zakken heb je direct toegang tot al je benodigdheden, zonder dat je in je rugzak hoeft te zoeken. Er is plek voor een kaart, je telefoon, je kompas en meer.