EXPLORATIE

Mountain Jacket

Himalayan Parka

ICONEN

Verken onze iconen

1966. Deze producten zijn gemaakt om aan de eisen van expedities in de ruigste regionen ter wereld te voldoen en zijn een eigen leven gaan leiden. Met geavanceerde technologie, innovatief ontwerp en de expertise van atleten, werden ze revolutionair. Nu zijn ze iconisch en worden overal gedragen en gebruikt. Van de stad tot op de hoogste berg.

Mountain Jacket

Ontwikkeld om klimmers dezelfde bescherming te bieden tegen extreme omstandigheden als skiërs, is de originele Mountain-jas niet voor niets een icoon geworden. Hij werd gedragen door het eerste Amerikaanse team dat de zes klassieke noordwanden van de Alpen binnen één seizoen beklom, en heeft alles te bieden en niets meer te bewijzen.

Nuptse

Anderhalve km ten zuidwesten van Everest. Acht km onhoog. Het wordt koud op de Nuptse-top. Echt koud. Daarom is de jas die we ernaar vernoemd hebben beroemd om zijn ongekende warmte. Van basiskampen in de Himalaya tot Manhattan, de Nuptse-jas is iconisch voor het gedijen in ijskoude omstandigheden.

Himalayan Parka

Toen klimmers van wereldklasse nieuwe hoogten gingen opzoeken, hadden ze bescherming nodig tegen steeds extremere omstandigheden. Onze atleten spraken. Onze ontwerpers luisterden. Het resultaat? Een expeditiesysteem - inclusief de ultrawarme Himalayan-parka - dat de gouden norm werd voor klimmen op grote hoogten en overleven bij koud weer.

Denali

Ontstaan uit noodzaak, gedragen uit verlangen - niets symboliseert vrijgevochten avonturen als de Denali. Hij werd voor het eerst gedragen door Todd Skinner en Paul Piana tijdens hun historische 30-daagse vrije beklimming van de Salathéwand in Yosemite, heeft een nieuwe maatstaf gezet voor technisch fleece en is een basisitem geworden zowel voor expedities als stadsavonturiers..

Duffel

Als er maar één tas bestond om legendarische avonturen te symboliseren, zou het deze zijn. Hij is gemaakt van stevige materialen en gebouwd om vervoerd te worden door dragers, jaks en kamelen. Duizenden van deze slijtvaste uitrustingsdraagtassen reizen er over de wereldbol, van expeditiekampen tot grote metropolen.