Scroll om te verkennen

Exploratie
zonder
compromis

Wij streven ernaar de best presterende producten voor exploratie te maken en tegelijkertijd een steeds kleinere voetafdruk op de planeet achter te laten.

Duurzaam van begin tot eind

De natuur staat centraal bij alles wat we doen. Daarom hebben we vier actieplannen opgesteld om ons van begin tot eind op het pad van duurzaamheid te houden. Van bewuster en innovatiever zijn in de manier waarop we producten maken, tot je helpen duurzaam te winkelen en te begrijpen hoe je voor je uitrusting kunt zorgen en de levensduur ervan kunt verlengen, tot gebruikte uitrusting een tweede leven geven - het is aan ons allemaal om onze impact op de plaatsen die we verkennen te helpen verminderen.

Onze engagementen

Het nastreven van circulariteit

Elke seconde wordt het equivalent van één vuilniswagen met textiel gestort of verbrand. Dit betekent dat 87% van het materiaal dat wordt gebruikt om kleding te maken, uiteindelijk als afval eindigt. Om dit aan te pakken, is onze eerste stap meer duurzame materialen te gebruiken bij het maken van onze producten. Uiteindelijk is het ons doel om circulaire systemen te ontwikkelen om eerder gebruikt materiaal te recyclen en de grondstoffen opnieuw te gebruiken, zodat ze niet in de afvalstroom terechtkomen. Op dit moment hebben we al initiatieven om onze artikelen uit de stortplaatsen te houden, maar onze eerste producten die bewust zullen zijn ontworpen voor circulariteit worden in 2022 gelanceerd. We hebben ook drie specifieke programma's die zijn ontworpen om afval tegen te gaan en de levensduur van onze producten te verlengen: ons Limited Warranty-programma, onze Renewed-collectie en ons Clothes the Loop-programma.

100% verantwoorde materialen in 2025

We hebben onszelf een ambitieus doel gesteld: al onze producten moeten gemaakt zijn van gerecyclede, regeneratieve, biologische of hernieuwbare stoffen van verantwoorde herkomst – dat zijn stoffen die zijn afgeleid van materialen die zich in de loop van een mensenleven zullen vernieuwen. We liggen op schema om ons doel voor al onze kleding in 2025 te bereiken, en voor al onze schoenen en uitrusting in 2030.

Samenwerken met leveranciers en detailhandelaars

We werken graag samen met onze leveranciers om hen te helpen hun ecologische voetafdruk te verkleinen. We werken ook samen met detailhandelaars die zowel onze missie als onze waarden delen. Deze inspanningen zullen een positieve invloed hebben op de hele sector, en niet alleen op The North Face.

Versnellen van duurzaam verpakken

Ons doel is plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik tegen 2025 te elimineren. In de tussentijd werken we eraan om de overige productverpakking te reduceren en verpakkingen te ontwerpen die recyclebaarder zijn. We gebruiken alleen gerecyclede content en/of door derden gecertificeerd content (zoals Forest Stewardship Council-certificering) voor al onze papieren materialen, zoals hanglables en kartonnen dozen voor transport.

Hernieuwd en klaar voor nieuwe avonturen

The North Face Renewed is nu live in Duitsland.
We zijn druk bezig om opgeknapte kleding zo gauw mogelijk toegankelijk te maken voor jou.
Ontvang meer informatie hierover en over onze andere engagementen voor duurzaamheid.

Elke seconde wordt het equivalent van een vrachtwagenlading vol stoffen weggegooid of verbrand. Deze productlevenscycli hoeven hier niet te eindigen. Met The North Face Renewed geven we deze artikelen een nieuwe kans op avontuur. We repareren ze, knappen ze op en maken ze schoon, zodat ze weer zo goed als nieuw zijn. klaar voor het volgende avontuur.

Het verhaal achter de badge

We zorgen ervoor dat je de meest duurzame producten op onze website gemakkelijk kunt vinden met onze ‘Exploration Without Compromise’-badge. Om de badge te verdienen moeten kleding, uitrusting en accessoires gemaakt zijn met ten minste 75% gerecyclede, organische, regeneratieve en/of hernieuwbare materialen van verantwoorde herkomst in gewicht. Als het product een DWR-afwerking heeft, moet dit een (PFC-vrije) DWR zijn van niet-geperfluoreerde chemicaliën.