We zorgen voor de best mogelijke
uitrusting en verminderen tegelijkertijd
onze voetafdruk op de plaatsen
die we graag verkennen.

We zorgen voor de best mogelijke uitrusting en verminderen tegelijkertijd
onze voetafdruk op de plaatsen die we graag verkennen.

Nieuwste activeringen

Ontdek onze reis naar verbetering

Ontdek onze reis naar verbetering

alt

Ga over op materialen met 100% verantwoorde herkomst

We werken eraan om al onze producten van gerecyclede, regeneratieve, biologische of verantwoord verkregen hernieuwbare materialen te maken.

Dat betekent dat we stoffen moeten gebruiken die zijn afgeleid van materialen die zich in de loop van een mensenleven vernieuwen. We liggen op schema om ons doel voor al onze kleding in 2025 te bereiken, en voor al onze schoenen en uitrusting in 2030.

alt

Versnellen van duurzaam verpakken

Ons doel is plastic verpakkingen voor eenmalig gebruik tegen 2025 te elimineren. In de tussentijd verminderen we de hoeveelheid productverpakkingen en maken verpakkingsontwerpen die recyclebaar zijn.

We gebruiken alleen gerecyclede content en/of door derden gecertificeerd content (zoals Forest Stewardship Council-certificering) voor al onze papieren materialen, zoals hanglabels en kartonnen dozen voor transport.

alt

De ecologische voetafdruk van onze leveranciers en dealers minimaliseren

We zetten ons in onze leveranciers te helpen hun ecologische voetafdruk terug te brengen, met als doel tegen 2030 een reductie van 50% te bereiken.

We hebben ook partnerschappen met onze dealers die onze missie en waarden delen.

alt

Nastreven van circulariteit

We zijn een kringloopsysteem aan het ontwikkelen om gebruikte kleding te recyclen en de ruwe materialen te hergebruiken, zodat ze niet bij het afval terecht komen.

Dit jaar lanceren we onze eerste speciaal voor circulariteit ontworpen producten. We hebben als initiatieven om gebruikte kleding uit het afval te houden, zoals onze Limited Warranty Repairs-programma en ons Clothes the Loop-programma. En tijdens de doorgaande lancering van onze Renewed-collectie geven we gebruikte kleding een tweede kans op exploratie.

Beter is geen bestemming. Het is een reis.

En omdat verkenning in onze aard zit, is het een reis die we niet willen eindigen.

Van betere materialen tot betere partnerschappen met onze leveranciers, beloven we dat we nooit zullen stoppen met verkennen hoe we ons basiskamp in betere condities kunnen achterlaten dan hoe we hem aantroffen, voor de volgende generatie verkenners.

alt

Dit zijn onze duurzame iconen

alt

Dit zijn onze duurzame iconen

alt

Dit zijn onze duurzame iconen

Dit zijn onze duurzame iconen

altalt

Denali Jacket

altalt

Nuptse Jacket

altalt

Duffel

altalt

Half Dome T-Shirt

Let op de badge! We maken het makkelijker om de meest duurzame producten op onze website te vinden met onze ‘Exploration Without Compromise’-badge. Om de badge te verdienen moeten kleding, uitrusting en accessoires gemaakt zijn met ten minste 75% gerecyclede, regeneratieve en/of verantwoord verkregen, hernieuwbare materialen in gewicht. Als het product een duurzame, waterafstotende (DWR)-afwerking heeft, moet deze vrij zijn van geperfluoreerde chemicaliën.

alt

Een nieuw ontwerp voor een betere wereld.

Sinds 1966 worden onze beslissingen gedreven door een doel: de planeet waar we van houden te beschermen. Onze eerste circulaire collectie is ontworpen om gemakkelijk gerecycled te kunnen worden aan het einde van zijn levensduur, zodat kleding niet op de stortplaatsen terecht komt. De nieuwe circulaire fleece is het comfort waar je op vertrouwt, met de kracht de wereld een duurzamere plek te maken om te ontdekken.

Circulariteit is een toekomst zonder afval

Circulariteit is een toekomst zonder afval

Maak het beter

We probere onze kleding beter te maken vanaf het begin. Daarom is onze circular-collectie gemaakt met meer duurzame stoffen en ontworpen om gemakkelijk te kunnen worden gerecycled.

alt

Shop slimmer

Door producten te kiezen die bij je stijl, je lichaam en je behoeften passen, kun je slimmere keuzes maken voor jezelf en het milieu.

alt

Draag langer

Onze kleding is ontworpen voor de lange duur. Maar als iets gerepareerd moet worden in de komende jaren, geen probleem: we zorgen ervoor met onze productgaranties en onze reparatieservice.

alt

Breng terug

Als het tijd is om afscheid te nemen van je kledingstuk, breng deze dan naar ons terug en wij zorgen dat het niet bij het afval terecht komt.

alt

Voor altijd opnieuw vormgeven

Je kleding kan worden gerecycled, opgeknapt, of gedoneerd en krijgt zo een nieuwe kans op exploratie, Samen kunnen we de toekomst van exploratie opnieuw vormgeven.

alt

GEEF JE
GEBRUIKTE KLEDING
EEN TWEEDE KANS

MAAK DE
CIRKEL ROND

It’s more than a jacket.
It’s the future of exploration.
It’s more
than a jacket.
It’s the future
of exploration.

The North Face & Accademia Costume & Moda present an installation of reimagined The North Face jackets inspired by circularity, multi-functionality and playfulness, encouraging us to think differently and design better.

meer info