Wat Is een hardloopvest?

 

Hardlopen is een van de populairste buitensportactiviteiten. De sport combineert fitheid en avontuur en je kunt er al met een minimale investering mee beginnen. Je kunt overal hardlopen: in de stad of op het platteland, op een baan of in de natuur, en op elk moment van de dag.

Voor maximale prestaties en optimaal plezier en comfort is de belangrijkste aankoop een paar goede hardloopschoenen. Je overige kleding moet ademend, lichtgewicht en flexibel zijn. Deze gids is gericht op hardloop- en hydratatievesten. Als je meer wilt weten over andere uitrustingen voor hardlopen, check dan ook The North Face gidsen voor hardloopkleding, essentials voor hardlopen in de winter en onze handige schoenenzoeker.

Wat is een hardloopvest?

Een hardloopvest is een lichtgewicht mouwloze top die is ontworpen om comfort en flexibiliteit te bieden tijdens het hardlopen. In warme omstandigheden kunnendeze lichte sporttops op zichzelf worden gedragen en in kouder weer kunnen isolerende vesten worden gedragen over een basislaag met lange mouwen. Ademend materiaal zorgt ervoor dat zweet wordt weggevoerd van de huid.

Trailrunningtops van The North Face zijn ontworpen met offroad-avonturen in het achterhoofd. Ze combineren zweet afvoerend FlashDryTM-materiaal met een vederlichte constructie voor maximaal comfort en topprestaties.

Een hardloopvest kiezen

Kies je hardloopvest op basis van de weersomstandigheden waar je waarschijnlijk mee te maken krijgt tijdens het hardlopen. Het hemd moet nauwsluitend zijn, omdat losse kledingstukken de kans op schuren vergroten. 

Lichte stoffen voorkomen dat je extra gewicht mee moet dragen en ademend materiaal zorgt ervoor dat lucht kan circuleren als je gaat zweten. Denk na over het combineren van kledingstukken die goed samengaan, zodat je gemakkelijk lagen aan of uit kunt trekken bij wisselende omstandigheden.

 

Wat is een hydratatievest?

Een hydratatievest is een lichte, kleine rugzak waarmee je water kunt meenemen op lange tochten of hikes. Ze worden ook wel hydratatierugzakken of wedstrijdvesten genoemd en je kunt water opslaan in een zak met een slangetje om direct te drinken of in flesjes die in speciale vakjes passen.

Tanktops en vesten van The North Face zijn ontworpen in samenwerking met atleten om duurzame, lichtgewicht vesten te maken die ideaal zijn voor hardlopen en training. Dankzij innovatieve stoffen en een assortiment aan modellen kun je altijd iets vinden voor zware trainingen op de baan of wedstrijddagen op de paden. 

Zo kies je een hydratatievest

Hydratatie- of wedstrijdvesten zijn er in allerlei vormen en maten en hebben meerdere zakken en functies. Denk aan de volgende factoren bij het kiezen van het ideale wedstrijdvest voor jouw behoeften.

  • Afstand - Hoe langer je onderweg bent, hoe meer water je nodig hebt. Vakjes voor een klein flesje zijn handig voor korte afstanden en waterzakken zijn comfortabeler als je meer liters meeneemt op lange tochten.

  • Pasvorm - Hardloopvesten zoals de Training Packs van The North Face zijn ervoor gemaakt om aan te sluiten op je lichaam zonder dat er ergens ruimte valt of druk ontstaat. Het vest mag niet heen en weer bewegen of schuren tijdens het hardlopen en het mag niet oncomfortabel aanvoelen terwijl je beweegt. 

  • Vakken - Behalve voor water heb je vakjes nodig voor dingen als je telefoon, sleutels, extra voeding, zonnebril, enz. Deze vakken moeten makkelijk bereikbaar zijn, zodat je niet hoeft te stoppen met rennen om er iets uit te halen.

  • Extra functies - Als je van plan bent om in de avond te rennen zijn reflecterende details cruciaal voor je veiligheid. Een fluitje is handig om mensen te waarschuwen dat je eraan komt of bij gevaar in een afgelegen gebied. Waterafstotend materiaal is ideaal als het regent.

     

Ontdek je uitrusting

The North Face biedt met trots uitrusting voor outdooractiviteiten voor iedereen, van topsporters tot weekendavonturiers. Hoe veel of hoe weinig ervaring je ook hebt, onze kennis, ervaring en innovatie helpt je bij het vinden van de juiste uitrusting. Of je nu op straat rent of in de natuur, onze focus ligt op kleding die altijd goed presteert, zodat jij je kunt concentreren op het hardlopen.