Hoe zorg ik voor mijn The North Face jas

 

Bij het onderhoud van je The North Face jas is het belangrijk om te weten met welk type materiaal je te maken hebt. Hou dus zeker rekening met het label aan de binnenkant waarop duidelijke was instructies staan.

Of je nou voor een Triclimate 3 in 1 of een Deptford Donsjas koos, jouw jas heeft specifieke vereisten als het gaat om onderhoud. Het is belangrijk dat je daar rekening mee houdt, zodat je jas in goede conditie blijft en lekker lang meegaat voor al je avonturen.

Hoe houd ik mijn The North Face jas mooi

Zoals hierboven aangegeven, hebben alle The North Face jassen specifieke instructies qua onderhoud. Je vindt deze op het label aan de binnenkant van de jas. Er is geen algemene methode voor alle jassen, dus zorg ervoor dat je deze specifieke instructies goed doorneemt. Iedere jas is van een ander materiaal gemaakt en vereist daardoor een verschillende aanpak qua schoonmaak.

Dat neemt niet weg dat er ook enkele dingen zijn die niet op het label staan, maar die je toch helpen om jouw jas langer te laten meegaan. Deze tips gelden voor alle The North Face jassen. Goed voor je jas zorgen is altijd een uitstekend plan, ongeacht het materiaal. Ontwijk bijvoorbeeld planten met doorns tijdens het hiken, verwijder modder als je thuiskomt en hang je jas kreukvrij op; dit zijn slechts enkele tips die ervoor zorgen dat je jas langer meegaat en er beter uit blijft zien.

Hoe was ik mijn The North Face jas

Het materiaal van jouw jas bepaalt hoe je deze het beste wast en schoonmaakt. Sommige jassen stop je eenvoudig in de wasmachine op een koud wasprogramma, andere jassen moeten misschien met de hand gewassen worden of door een stomerij onder handen genomen worden.

Hoe was je een waterdichte jas

Of de buitenkant van jouw The North Face jas nou gemaakt is van FutureLight of DryVent materiaal zoals de Sangro Jas, je wast deze op dezelfde manier. Het regelmatig wassen van deze jassen helpt de duurzaam waterbestendige DWR coating extra lang te laten meegaan.

De FutureLight jassen was je in de wasmachine. Zorg ervoor dat alle ritsen en klittenband dicht en vast zitten en vergeet ook de strips op de mouwen niet. Gebruik een mild waspoeder en geen vloeibaar wasmiddel en kies voor een koude cyclus voor fijne was. Om er zeker van te zijn dat al het wasmiddel is opgelost, raden we aan om de jas twee keer door een spoelprogramma te halen voordat je het uit de machine haalt. Daarna hang je de jas op zodat deze op natuurlijke wijze droogt.

Hoe was je een fleece jas

Fleece jassen zijn vrij sterk dus je wast deze vrijwel hetzelfde als een waterdichte jas. Dit is extra handig als je een Evolve II Triclimate Jas hebt die bestaat uit een fleece binnen deel met een waterdichte buitenkant.

We raden je ook hier aan alle ritsen en klittenband strips dicht en vast te zetten en te kiezen voor een programma voor fijne was met koud water. Voor het beste resultaat was je jouw jas binnenstebuiten en laat je deze drogen aan het droogrek.

Hoe was ik een donsjas

Donsjassen, zoals de Stretch Donsjas, zijn gevuld met ganzenveren, wat het lastiger maakt om te wassen dan waterdichte of fleece jassen. Dat neemt niet weg dat het belangrijk is om deze regelmatig schoon te maken om het dons extra zacht en dus functioneel te houden.

Je kunt een donsjas zelf schoonmaken, maar wij raden je aan om hier heel voorzichtig mee te zijn. Nat dons kan klonteren en als je het dan niet op de juiste wijze droogt, zal de jas je niet meer zo warm houden als voorheen. Ons advies is om de jas naar een stomerij te brengen die precies weet hoe om te gaan met donsjassen. Zo weet je zeker dat deze extra lang mee zal gaan. Als je toch besluit om de donsjas thuis te wassen, kies dan voor een extra mild wasmiddel en was de jas met koud water alvorens je deze in de droger stopt of aan het droogrek hangt.

Ga naar onze website voor meer informatie. Het regelmatig schoonmaken van jouw The North Face jas zorgt ervoor dat deze in de beste staat blijft om zo lang mogelijk mee te gaan. Als jij goed voor je jas zorgt, dan zal je hier de komende jaren veel plezier aan beleven.