Hoe kies je een reistas op wielen?

 

Reizen is altijd spannend. Terwijl de verkeerde koffer een domper kan zijn op je reis, zorgt de perfecte bagage voor een gemakkelijke en stressvrije reis. Hoewel er tientallen verschillende soorten bagage zijn, is een koffer op wieltjes voor veel mensen de beste keuze. Maar hoe kies je de juiste stijl en grootte? Hier vertellen we je alles wat je moet weten om de perfecte reistas op wielen te kiezen.

Denk aan het avontuur dat voor je ligt

Als het gaat om het kiezen van een koffer op wielen, is het belangrijk om na te denken over waar je naartoe gaat en voor hoe lang. Als het bijvoorbeeld slechts om een korte reis van één of twee dagen gaat, is grote ingecheckte bagage misschien niet nodig. Een kleine, maar veelzijdige reistas of koffer met wieltjes die voldoet aan de regels voor handbagage kan dan de perfecte keuze zijn.

Aan de andere kant is een grote koffer met 4 wielen eerder geschikt voor langere avonturen. Trek je een weekje de bergen in? Een reisje naar een tropische bestemming met veel spullen? Als je voor langere tijd op reis gaat, of als je speciale apparatuur of kleding bij je hebt, heb je waarschijnlijk wat extra ruimte nodig.

Aantal Wielen

Het is een feit dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar het aantal wieltjes op je koffer kan het comfort en het gemak van je reis beïnvloeden. De meeste koffers op wielen hebben twee of vier wieltjes.

Koffers op twee wielen

Deze traditionele koffer op wieltjes wordt gekanteld en achter je aan getrokken. Deze zijn ideaal voor oneffen terrein en worden al jarenlang door tal van reizigers gebruikt.

Koffers op vier wielen

Een koffer met 4 wielen heeft een meer moderne stijl, en kan gemakkelijk op zichzelf staan en 360 graden draaien. Dit maakt het zeer handig op drukke plaatsen zoals luchthavens en treinstations. Als het op handbagage aankomt, kan een koffer met 4 wielen het veel makkelijker maken om door de gangpaden van een vliegtuig te wandelen dankzij het slankere profiel. En als je enkel een handbagage met 4 wielen bij je hebt, kun je sneller door de check-in gaan als je geen tas hoeft in te checken.

Afmetingen zijn belangrijk

Als het op reistassen op wieltjes aankomt, is de grootte een belangrijke factor om rekening mee te houden. Als het op handbagage aankomt, is een ruime handbagage met wieltjes een geweldige manier om al je spullen tijdens de vlucht bij de hand te houden. De meeste luchtvaartmaatschappijen stellen echter strenge eisen aan de afmetingen van de tassen die je aan boord kan meenemen.

Informeer daarom vóór je vlucht altijd bij je luchtvaartmaatschappij naar de beperkingen qua grootte. Als je van plan bent om een nieuwe handbagage op wieltjes te kopen, zorg er dan voor dat het door de meeste luchtvaartmaatschappijen wordt aanvaard zodat je klaar bent voor toekomstige reizen.

Ga je op een langere reis? Een grote koffer met 4 wielen moet voldoende zijn voor al je reisbenodigdheden. En voor wie niet kan beslissen: met zowel een kleine koffer op wieltjes als een grote rolkoffer ben je gedekt voor alle avonturen, eens en voor altijd.

Duurzaamheid is cruciaal

Je koffer op wieltjes moet bestand zijn tegen de beproevingen van het reizen. Koffers worden rondgezwierd bij het laden van bagage, in auto's geladen en op bagagecarrousels gedumpt. Het is dus enorm belangrijk om duurzame bagage op wieltjes te hebben. Harde koffers in het bijzonder staan bekend om hun weerstand tegen een stootje.

Opbergvakken en compartimenten

De interne structuur van je koffer met 4 wielen is even belangrijk als de buitenkant. Reizen betekent vaak dat je snel iets belangrijks uit je koffer nodig hebt. Maar door je tas rommelen kan al je zorgvuldige inpakwerk in een oogwenk ongedaan maken. Ga daarom voor koffers met meerdere compartimenten. De meeste tassen van hoge kwaliteit hebben speciale vakken voor laptops, schoenen en toiletartikelen.

Vergeet ook de gemakkelijk toegankelijke buitenzakken niet. Deze kunnen een grote hulp zijn voor boeken om onderweg te lezen, reisdocumenten, snacks en nog veel meer.

Gemakkelijk in gebruik

Het gebeurt maar al te vaak dat reizigers gebukt gaan onder een onhandige of moeilijk te vervoeren reistas. Een koffer op wieltjes maakt reizen gemakkelijk. Enkele extra factoren om in het achterhoofd te houden zijn de totale grootte, het gewicht en zelfs de hoogte van het handvat. 

Dat wil zeggen, zorg ervoor dat je handbagage op wieltjes of rolkoffer een handvat heeft dat je kunt uitschuiven tot een lengte die voor jou comfortabel is. Het zal een groot pluspunt zijn als het aankomt op navigeren in de drukte van luchthavens, treinstations of gewoon drukke straten in de stad.

Doe het op slot

Veiligheid is essentieel wanneer je reist. En zorgen dat je bagage veilig op slot is, is daar een belangrijk onderdeel van. Er zijn tientallen opties, van combinatiesloten tot een slot met een fysieke sleutel. 

Ga je vaak naar de Verenigde Staten met het vliegtuig? Dan kan een door de TSA goedgekeurd slot een goede optie zijn. Deze sloten van hoge kwaliteit zorgen ervoor dat je spullen onderweg veilig blijven, terwijl de TSA-agenten aan de grens van de Verenigde Staten toch je tas kunnen controleren.

Stijl en vormgeving

Een koffer op wieltjes is een geweldige manier om je stijl te etaleren. Als je van minimalistisch houdt, is een compacte en gestroomlijnde zwarte koffer met 4 wieltjes misschien wel iets voor jou. Of als je van excentrieke patronen en felle kleuren houdt, is een opvallende, grote koffer met 4 wielen wellicht helemaal jouw stijl. 

Vergeet niet dat opvallende bagage makkelijker te herkennen is op de carrousel. Maar je kunt ook kleurrijke riemen of sloten toevoegen aan een gewone tas om hem op te laten vallen.

Het gewicht van je koffer

Of je je nu een weg baant door het vliegveld of naar de trein rent, een lichtere tas is altijd makkelijker om mee om te dragen. Daarom is het gewicht van je reistas met 4 wielen of een rolkoffer altijd iets om in de gaten te houden.

Luchtvaartmaatschappijen hebben vaak ook strenge gewichtsbeperkingen en een zware koffer kan je toegestane gewicht beperken. Kijk dus uit naar tassen met een lichtgewicht constructie die niet inleveren op duurzaamheid.

Uitbreidingsmogelijkheden

Soms heb je wat extra ruimte nodig, vooral als je overhaast inpakt of ruimte nodig hebt voor al die cadeautjes en souvenirs. Sommige modellen van handbagage met 4 wielen en grotere koffers hebben een uitbreidbare optie die de afmetingen van de koffer vergroot. Als je handbagage met deze functie is uitgerust, zorg er dan voor dat deze nog steeds binnen de limieten van de luchtvaartmaatschappij past als deze is uitgevouwen.

Prijs en garantie

Bij het kiezen van de perfecte koffer op wieltjes speelt budget meestal een grote rol. Hoewel het verleidelijk kan zijn om te kiezen voor een goedkopere koffer of handbagage met 4 wielen, is het cruciaal om na te gaan of je echt waar voor je geld krijgt. Vaak betekent een beetje meer investeren een koffer die veel langer meegaat. Garanties zijn ook heel belangrijk. Een goede garantie kan je op lange termijn geld besparen en ervoor zorgen dat je koffer lang meegaat.

Milieuvriendelijke opties

Ben je je bewust van de impact van je reizen op de planeet? Overweeg koffers gemaakt uit gerecyclede of duurzame materialen. Bij The North Face bieden we een assortiment reistassen waarin gerecyclede materialen zijn verwerkt, zonder ooit in te leveren op kwaliteit of duurzaamheid.

Gemakkelijk onderhoud

Regen, modder, stof en vlekken: tijdens je avonturen moet je bagage tegen een stootje kunnen. Daarom is het essentieel om na te gaan hoe gemakkelijk je je reistas met wieltjes kan schoonmaken en onderhouden. 

Sommige materialen zijn beter bestand tegen vlekken dan andere, en bepaalde koffers zijn gemakkelijker schoon te maken en te stofzuigen. Afhankelijk van wat je nodig hebt, kun je op zoek gaan naar koffer met uitneembare voering of reistas gemaakt van waterbestendige materialen. 

De perfecte rolkoffer voor je komende avontuur

Of je nu op zoek bent naar een ruime, harde koffer met 4 wielen of een handbagage met wieltjes, bij The North Face vind je alles wat je nodig hebt. 

Bovendien hebben we een uitgebreid assortiment duffels, rugzakken, heup- draagtassen en andere reisaccessoires. Dus waar je reis je ook heen brengt, je kunt moeiteloos alle spullen meenemen die je nodig hebt.