Over ons

Wie is The North Face®?

We zijn vernoemd naar de koudste, meedogenlooste zijde van een berg. We hebben ontdekkers geholpen om de ongrijpbaarste hoogten van de Himalaya te bereiken. Maar het verhaal van The North Face® begint, grappig genoeg, op het strand. Om precies te zijn de buurt North Beach in San Francisco, op zo'n 45 meter boven zeeniveau. Hier besloten twee wandelfanaten in 1966 van hun passie hun werk te maken en een bergsportwinkeltje te openen.

Het winkeltje verwierf al gauw bekendheid als The North Face®, waar je hoogwaardig klim- en trekkersmateriaal kon vinden. In 1968 verhuisde The North Face® naar de andere kant van de Baai van San Francisco, naar de ongekende mogelijkheden die Berkeley te bieden had, en werd er begonnen met het ontwerpen en vervaardigen van eigen alpinekleding en -uitrusting.

Nu, meer dan 40 jaar na de bescheiden start, heeft The North Face® een uitgebreide lijn kleding, uitrusting en schoenen voor schitterende prestaties. We blijven innoveren en grenzen verleggen, zodat jij dat tijdens je ontdekkingstochten ook kunt doen. We zijn er natuurlijk ontzettend trots op dat we de eerste keus zijn van 's werelds meest gerenommeerde klimmers, alpinisten, extreemskiërs, snowboarders, duurlopers en verkenners.

Het is onmogelijk te voorspellen wat de komende 40 jaar voor ons in petto heeft. Maar één ding staat rotsvast: The North Face® blijft zich onwrikbaar toeleggen op baanbrekend ontwerp, zodat jij je outdoorgrenzen kunt blijven verleggen.

Never Stop Exploring.