altalt

Doe mee met
een clean up
hike.

De hoogste berg van ons continent bestaat uit afval. Neem deel aan onze campagne om de natuur schoon te houden.

MEEDOEN MET EEN WANDELING
We moeten het even over afval hebben. Als je alle plastic flessen en blikjes die elk jaar in Europa worden weggegooid op elkaar stapelt, zouden ze een berg vormen die ongeveer 10.000 keer zo hoog is als de Mont Blanc.* Daarom proberen we samen met activisten en partnerorganisaties de rotzooi op te ruimen.

meer info

#SignUpToCleanUp

Aan de slag

Aan de slag

Zoek een wandeling vlakbij

  • Kies een evenement uit de lijst hieronder en klik om mee te doen
  • Volg de instructies om je aan te melden voor een clean up hike
MEEDOEN MET EEN WANDELING

Zoek een wandeling

Verenigd Koninkrijk

Italië

Duitsland

Oostenrijk & Zwitserland

Frankrijk

Spanje

Clean Up Hike met Elsey Davies en Amira Patel, ondersteund door de Feel Good Club

20.04.2024

Manchester, Verenigd Koninkrijk

Clean Up Hike met Ben Ankobiah ondersteund door Trash Free Trails

20.04.2024

Snowdon, Wales

Clean Up Hike metElise Downing ondersteund door Trash Free Trails

21.04.2024

Bristol, Verenigd Koninkrijk

Clean Up Hike ondersteund door Are You Mad

20.04.2024

Londen, Verenigd Koninkrijk

Clean Up Hike met Henri Aymonod

20.04.2024

Torino, Italië

Clean Up Hike met Anna Boschini

21.04.2024

Aosta, Italië

Clean Up Hike ondersteund door CleanALP - European Research Institute (ERI)

04.05.2024

Cuneo, Italië

Clean Up Hike met uglybutbroke ondersteund door Cozy Hiking Club

20.04.2024

Berlijn, Duitsland

Clean Up Hike ondersteund door Patron Plasticfree Peaks en Zalando

27.04.2024

Garmisch, Duitsland

Clean Up Hike met Ida-Sophie Hegemann ondersteund door Patron Plasticfree Peaks

28.04.2024

Innsbruck, Oostenrijk

Clean Up Hike met David Djite ondersteund door Summit Foundation

27.04.2024

Zurich, Zwitserland

Clean Up Hike met Mountain Riders

27.04.2024

Alpen, Frankrijk

Clean Up Hike ondersteund door Paisaje Limpio

27.04.2024

Barcelona, Spanje

Onze partners

Onze partners

Trash Free Trails

Verenigd Koninkrijk

Feel Good Club

Verenigd Koninkrijk

Paisaje Limpio

Spanje

AYM Clean up Hike

Verenigd Koninkrijk

CleanALP

Italië

Patron Plasticfree Peaks

Duitsland

Mountain Riders

Frankrijk

Summit Foundation

Zwitserland

Cozy Hiking Club

Duitsland

Trash Free Trails

Trash Free Trails is een non-profitorganisatie die zich richt op iedereen die graag de natuur in gaat: wandelaars, hardlopers, fietsers, noem maar op. Hun missie is om mensen weer in contact te brengen met de natuur en samen met al die avonturiers zwerfafval te verwijderen uit de prachtige plekken om ons heen.

alt

Feel Good Club

DE FEEL GOOD CLUB WIL POSITIVITEIT UITSTRALEN EN LIEFDE VERSPREIDEN VIA HUN VESTIGINGEN, EVENEMENTEN, PRODUCTEN EN ONLINE CONTENT. HUN MISSIE: ELKE DAG ÉÉN PERSOON EEN GOED GEVOEL OVER ZICHZELF GEVEN. WELKOM BIJ DE CLUB.

De Feel Good Club ontstond toen oprichtster Kiera worstelde met haar geestelijke gezondheid en daar iets positiefs uit wilde halen. In 2018 besloot ze, samen met haar vrouw en medeoprichter Aimie, hier iets mee te doen. Ze kregen steeds meer volgers op Instagram door hun verhaal te delen en in 2020 openden ze de deuren van hun eerste vestiging. In 2022 publiceerden ze hun boek A guide to feeling good and being okay with it when you're not. De Feel Good Club straalt positiviteit uit via hun billboardcampagnes, podcasts, content en samenwerkingen.

alt

Paisaje Limpio

Clean Landscape Day is een initiatief van de Spaanse organisatie Paisaje Limpio, waarin vrijwilligerswerk, bewustmaking en onderzoeksactiviteiten samenkomen. Het richt zich op het opruimen en analyseren van zwerfafval in de natuur, met als doel meer betrokkenheid en milieuvriendelijk gedrag stimuleren onder de deelnemers. Daarnaast is het initiatief onderdeel van 'Citizen Science': vrijwilligers verzamelen gegevens over zwerfafval met behulp van de eLitter-app. Dat levert waardevolle informatie op voor de samenleving, verschillende organisaties, de Europese Unie en het Spaanse Ministerie voor Ecologische Transitie en Demografische Uitdagingen (MITERD) en geeft de zoektocht naar oplossingen voor zwerfafval een boost.

alt

AYM Clean up Hike

The North Face x Are You Mad. Het is onze gezamenlijke missie om van afval weer iets moois te maken en iedereen te laten ontdekken zonder compromissen. Samen maken we exclusieve producten van zwerfafval. Join the movement. Transform waste.

alt

CleanALP

Het European Research Institute (ERI) is een non-profitorganisatie die werkt aan het bevorderen van onderzoek en innovatie op wetenschappelijk en sociaal gebied. Het voornaamste doel is de economische en culturele omstandigheden van burgers in Europa te verbeteren en respect voor het milieu, de directe omgeving en alle levende wezens te bevorderen. Het ERI zal 90 evenementen organiseren, waarbij ongeveer 3.000 mensen betrokken zijn en er ruim 1.000 km aan trails wordt schoongemaakt.

alt

Patron Plasticfree Peaks

Patron Plasticfree Peaks streeft naar natuurgebieden zonder plastic afval en duurzame producten voor het dagelijks leven. Deze non-profitorganisatie organiseert sinds 2019 de Patron CleanUP Tour. Mensen komen tijdens een reeks workshops en evenementen bijeen om samen iets goeds te doen voor het milieu. Patron nodigt je van harte uit deel te nemen. Laten we iets terugdoen voor de natuur!

alt

Mountain Riders

Mountain Riders werd opgericht door skiërs en snowboarders om de aandacht te vestigen op de vervuiling in de bergen en is een collectief van meer dan 3500 vrijwilligers verspreid over 55 skigebieden. Elk jaar houden ze schoonmaakacties in de Franse Alpen, waarbij ze ontelbare tonnen afval uit het hooggebergte verwijderen en de plaatselijke gemeenschappen bewust maken van de problematiek.

alt

Summit Foundation

De Summit Foundation is een non-profitorganisatie uit Zwitserland. Deze stichting organiseert al ruim 24 jaar bewustwordingscampagnes en Clean-Up Tours, met als doel de hoeveelheid afval in de natuur te verminderen, vooral in de bergen. Sinds 2001 heeft de Summit Foundation al meer dan 160 ton afval uit de natuur opgeruimd.

De Summit Foundation ontplooit activiteiten op drie gebieden:
- Bewustzijn stimuleren en voorlichting geven over het milieu: postercampagnes in skigebieden, leerspel 'Mission Dahu'
- Concrete oplossingen ontwikkelen: afvalbakjes op zakformaat, terminals voor afvalscheiding, speelse wandasbakken
- Evenementen organiseren om afval in te zamelen

alt

Cozy Hiking Club

COZY, opgericht in januari 2022, biedt een veilige plek om de natuur te ontdekken, gericht op QUEER- en FLINTA*-personen. Het is geworteld in het idee dat (opnieuw) contact maken met de natuur en elkaar, op een echte en authentieke manier, ons helpt groeien, bloeien en over onszelf nadenken. COZY werkt actief aan zijn inclusiviteit en openheid en wil de natuur voor iedereen toegankelijk maken.

alt

Met The North Face krijgen we de kans om te spreken met mensen als jij. Medewandelaars die ons kunnen helpen bij het beschermen en verbeteren van de natuurgebieden waar we van houden.

Dom Ferris, Trash Free Trails

alt

Ik heb het altijd heerlijk gevonden om buiten te zijn en ik denk dat het tijd is dat we aan de natuur teruggeven. We willen nog zo veel bereiken.

Zoe, Patron Plasticfree Peaks

#SignUpToCleanUp