TOWERS
OF TIGRAY

Eerste beklimmingen in een
land van oude klimtradities

Als klimmers Caroline Ciavaldini en James Pearson het noorden van Ethiopië verkennen met hun zoon, Arthur, ontdekken ze een smeltkroes van klimculturen. Waar oude tradities en eerste beklimmingen samenkomen. Waar nieuwsgierigheid leidt tot nieuwe ervaringen. The Towers of Tigray is meer dan alleen een film over klimmen; het gaat over het omarmen van het onbekende en het nooit verliezen van je kinderlijke gevoel van verwondering.

MEER ONTDEKKEN

HET TEAM

DE PLAATS

HET VERHAAL

Wanneer je gedreven wordt door de behoefte om te verkennen en graag zwerft uit nieuwsgierigheid, wil je dat natuurlijk delen met de mensen die je liefhebt.

"Voor ons draait het leven om nieuwsgierigheid en niet bang zijn voor het onbekende. We doen ons best als ouders om het goede voorbeeld te geven. We willen dat Arthur deel uitmaakt van deze reis. Niet alleen om het nu te ervaren, maar ook omdat hij er in de toekomst kracht en moed uit zal kunnen putten."

- Caroline

HET TEAM
DE PLAATS

Tigray ligt op een semi-aride plateau in Noord-Ethiopië. Het is een streek met prachtige bergen, steile kliffen en een eeuwenoude klimtraditie. De mensen hier klimmen niet voor de sport. Het gaat niet om eerste beklimmingen of persoonlijke uitdagingen. Ze klimmen om dichter bij de hemel te zijn. Ze klimmen zonder harnas of dynamisch touw en zonder klimschoenen en bescherming naar de hooggelegen, in terracotta zandsteen uitgehouwen kloosters en kerken. Net als klimmers overal ter wereld worden ze beloond met een krachtig gevoel van voldoening en spectaculaire uitzichten op het betoverende landschap.

"Ik ben geen religieus persoon. Maar toen ik voor het eerst op een van deze bergen stond en de kracht ervan voelde, kon ik begrijpen waar ze de motivatie vandaan haalden."

- James

DE PLAATS
HET VERHAAL

De imposante bergen van de Tigraystreek zijn honderden meters hoog en grotendeels onbeklommen. De nieuwsgierige ontdekkingsreizigers Caroline en James waren geboeid door de vele klimmogelijkheden die ze er zagen. Ze begonnen met een route die in 2005 voor het eerst werd beklommen en gingen toen over op een onbeklommen berg met onvoorspelbare rotsformaties, waarmee ze hun positie als ware expeditieklimmers bevestigden.

"We hebben dagenlang gezocht naar de beste berg en deze ... ik weet het niet ... deze had gewoon iets heel bijzonders. Misschien omdat hij zo scheef stond dat het leek alsof hij elk moment kon omvallen. Het probleem was dat we geen enkele spleet konden ontdekken, dus er was geen gemakkelijke weg naar boven. Dit betekende dat we via de wand van de berg moesten klimmen."

- Caroline

HET VERHAAL

Laat je niet tegenhouden door het
weer tijdens je expedities en op de hoogste toppen.