HOE BELANGRIJK IS EEN NAAM?

De naam "Nuptse" heeft geen mystieke oorsprong of betekenis. Nuptse is gewoon een berg die twee kilometer ten zuidwesten van de Mount Everest ligt. De naam betekent letterlijk "westelijke top" in het Tibetaans. De Mount Everest is dan misschien veel groter en beroemder, maar de Nuptse is ook behoorlijk indrukwekkend. In het basiskamp van de zuidelijke route van de Everest torenen vijf ruige toppen overal bovenuit. En precies daar deed het ontwerpteam van The North Face® inspiratie op voor een nieuwe jas: vanaf dat moment was de Nuptse niet alleen meer een herkenningspunt, maar ook een symbool van warmte, stijl en een gedurfde houding.

SHOP DE NUPTSE

FUNCTIONEEL DONS

Elk kenmerk van deze iconische, warme jas heeft een functie. Dons was uiteraard de eerste keus. Donsveren zijn licht, compact en warm en bieden de ultieme bescherming als het koud is in de bergen. Bergbeklimmers moeten snel bij hun harnas kunnen en daarom is de Nuptse een kort jack. Met name de horizontale pocketconstructie van de Nuptse is iconisch. Dit revolutionaire ontwerp werd in 1992 ontwikkeld om ervoor te zorgen dat het dons goed op zijn plaats blijft zitten, terwijl het de warmte vasthoudt. Vandaag de dag mag de Nuptse in geen enkele garderobe ontbreken. En het begon allemaal als een eensgezinde missie om de perfecte donsjas samen te stellen.

SHOP DE NUPTSE

KLEUREN IN DE BERGEN

De herkenbare kleurcombinaties van de Nuptse zijn gebaseerd op het leven in de bergen. Contrasterende kleuren zorgen ervoor dat je zichtbaar bent in de bergen tijdens whiteouts en de iconisch kleurvlakken van de Nuptse bieden extra bescherming tegen slijtage als je een zware rugzak bij je hebt. In de bergen is het nuttig om op te vallen. Veiligheid en bescherming komen op de eerste plaats. Maar het kan geen kwaad om er ook goed uit te zien.

SHOP DE NUPTSE

"Drukke designs raken uit de mode. Artikelen met een subtiel, eenvoudig ontwerp blijven populair."

RICHARD GILL

verzamelaar/wederverkoper