NEVER STOP HER.

The North Face viert Internationale Vrouwendag met
avontuurlijke verhalen van ons Global Athlete Team.

meer info

Caro North

ALPINIST - KLIMMER

Van Groenland tot Patagonië heeft Caro de uithoeken van onze planeet verkend. Voor haar is de mogelijkheid om te exploreren niet op een bepaalde plek te vinden. Het gaat allemaal om wat vanbinnen zit. Om het lef om onze uitdagingen aan te gaan, wat die ook zijn.

alt
alt
"Er zullen onderweg altijd uitdagingen zijn, maar ik zeg altijd dat het leven dan pas echt interessant wordt. Ik ben altijd op zoek naar uitdagingen."
Caro North

Fernanda Maciel

ULTRALOPER

Fernanda heeft overal snelheidsrecords gevestigd, van Antarctica tot de Alpen, van Aconcagua tot de Kilimanjaro. Maar als ervaren advocate is ze veel meer dan een atleet.

alt
alt
“Grootheid wordt niet gedefinieerd door hoeveel beter je bent dan iemand anders. Ware grootheid wordt getoond door iemands werk en daden, de manier waarop je het leven van anderen beïnvloedt. Zonder respect wordt exploreren leeg.”
Fernanda Maciel

Fay Manners

KLIMMER

Opgroeiend in Zuid-Engeland leek Fay's pad niet bepaald naar de bergen te leiden. Nu is ze een toonaangevende persoonlijkheid in de bergsportgemeenschap en vindt ze inspiratie in mensen die nergens voor terugdeinzen om hun dromen waar te maken.

alt
alt
"Voor mij betekent ontdekken dat iemand uit zijn of haar comfortzone stapt, zich begeeft op plekken waar hij of zij nog niet eerder is geweest en daar echt voldoening uit haalt."
Fay Manners

Caroline Ciavaldini

KLIMMER - TRAD / BIGWALL

Als een van de, in aantallen snel stijgende aantal, vrouwelijke atleten die na het krijgen van kinderen terugkeren in de topsport, definieert Caroline grootsheid heel anders dan vroeger. Voor haar zijn de prestaties die er echt uitspringen niet per se de meest indrukwekkende, maar die met de meeste betekenis erachter.

alt
alt
In november heb ik mijn moeilijkste tradroute ooit gedaan. Het was een E10 in het zuiden van Frankrijk en wat het zo speciaal maakte, is dat ik er super hard voor heb moeten werken. Na het krijgen van kinderen kan het moeilijk zijn om je voor te stellen dat je weer terugkomt op het niveau waarop je was als atleet. Dus het idee dat ik een route heb gedaan die nog zwaarder was dan wat ik daarvoor deed... daar was veel moed voor nodig.”
Caroline Ciavaldini

Arianna Tricomi

SKIËR - FREERIDE

In sommige opzichten is alles veranderd voor drievoudig wereldkampioene Arianna. In andere opzichten is er niets veranderd. Van het skiën van haar eerste treeline tot het staan op de top van bijna-verticale wanden tijdens de Freeride World Tour, ze heeft gemerkt dat grootsheid niet om prestaties draait, maar om iets anders.

alt
alt
“Vandaag vergeten we soms plezier te hebben in sport, dus mijn advies aan jongere meisjes is simpel: doe wat je graag doet.”
Arianna Tricomi

Marion Haerty

SNOWBOARDER - FREERIDE

Als viervoudig wereldkampioene weet Marion hoe het voelt om op de voorgrond te staan. Ze weet ook dat geen enkele prestatie of onderscheiding ooit in de buurt komt van de kameraadschap en gedeelde passie die ze ervaart tijdens bergexpedities met vrienden.

alt
alt
"Ik zie grootsheid in iedereen die elke dag probeert beter te worden, niet alleen in de sport maar gewoon iedere dag als mens. Als ik denk aan de meest geweldige dingen die ik het afgelopen jaar heb gedaan, dan heeft dat niets te maken met de beste zijn. Mijn favoriete ervaring was mijn reis naar Nepal waar ik het geluk had geweldige vrouwen te ontmoeten die mijn passie voor outdoorsporten delen."
Marion Haerty

Ontmoet ons atletenteam

Van alpinisten en klimmers tot skiërs, snowboarders en trailrunners, ontmoet de atleten die hun grenzen verleggen.

alt
Caro North
alt
Fernanda Maciel
alt
Caroline Ciavaldini
alt
Arianna Tricomi
alt
Marion Haerty