Product

“De evolutie van onze benadering tot duurzaamheid ligt besloten in het ontwerp van onze producten. Wanneer duurzaamheid een fundamenteel onderdeel wordt van alles wat we ontwerpen, kunnen we innovatieve producten maken die een positief effect hebben op milieu en maatschappij.”


– JAMES ROGERS, SENIOR SUSTAINABILITY MANAGER

 

Onze duurzaamheidsmissie is onze outdoormogelijkheden en gemeenschappen te beschermen middels ontwerp en ontwikkeling van milieutechnisch en sociaal verantwoorde producten en bedrijfspraktijken. Uit analyse van de levenscyclus van onze producten binnen de categorieën kleding, schoeisel en uitrusting is gebleken dat het leeuwendeel van onze milieu-impact voortvloeit uit materiaalverwerking en productvervaardiging. Hierom staat dit voor ons centraal.

The North Face-producten worden (deels) vervaardigd van gerecyclede materialen en we nemen onze verantwoordelijkheid waar het het einde van de levensduur van producten betreft. Dit realiseren we middels een voortdurende toewijding aan duurzaamheid en ons Clothes the Loop-recyclingprogramma. The North Face heeft zijn leveranciers verzocht om in hun productie-eenheden minder chemicaliën, water en energie te gebruiken en om minder afval te produceren. Op deze manier zijn er sinds 2010 maar liefst 150 vrachtwagens aan chemicaliën en 330 olympische zwembaden aan water bespaard.