Outdoor Exploration Champions

BEHOUD

WE HEBBEN EEN PASSIE VOOR HET BUITENLEVEN EN ALLE MANIEREN WAAROP JE HIERVAN KUNT GENIETEN: VAN ONTDEKKINGSTOCHTEN IN JE ACHTERTUIN TOT EXPEDITIES IN DE HIMALAYA

 

We vertrouwen voor het welzijn van ons bedrijf en het uitvoeren van onze missie op een uitgebreid netwerk van mensen, locaties en instanties. Via onze liefdadigheidsprojecten kunnen we op een concrete manier iets terugdoen voor de gemeenschappen waar we bij zijn betrokken en de organisaties ondersteunen die onze visie delen. Onze prioriteit ligt bij instanties die in het verlengde liggen van onze merkidentiteit, wat erop neerkomt dat we geven aan programma's die het mensen mogelijk maken om deel te nemen aan outdooractiviteiten en die de natuur beschermen. Verder moedigen we onze atleten aan om iets terug te doen voor de mensen die wonen in de expeditiegebieden die ze bezoeken.

The North Face heeft specifieke fondsen, zoals The Explore Fund en Explore Your Parks, opgezet ter ondersteuning van onze stimuleringsprogramma's voor deelname aan outdooractiviteiten. Bovendien ondersteunen we belangrijke outdoor- en conserveringsorganisaties via lidmaatschapsbijdragen en donaties.

De European Outdoor Conservation Association (EOCA)

De EOCA is in 2006 opgericht om ongerepte natuur en ecosystemen te behouden voor toekomstige generaties en The North Face is een van meer dan 100 organisaties die via de EOCA steun biedt aan conserveringsprojecten over de hele wereld. Elk lid kan jaarlijks 3 projecten nomineren voor een subsidie met een maximale waarde van maar liefst € 30.000. De EOCA hanteert een streng screeningproces om zich ervan te verzekeren dat de effectiefste conserveringsprojecten subsidie krijgen.

Tot nu toe heeft de EOCA in 36 landen aan meer dan 70 projecten € 1,75 miljoen aan subsidie verstrekt. De projecten zijn zeer uiteenlopend van aard, zoals de realisatie van een ecotrail in Nepal, schoonmaakwerkzaamheden op een bergtop in Kirgizië, de bescherming van bruine beren in het noorden van Spanje, herbeplanting van oerbos in Tsjechië en de realisatie van een grensoverschrijdend wandelpad in Macedonië en Albanië.

Productdonaties

We weken samen met liefdadigheidsinstellingen die goederen distribueren aan mensen die hulp nodig hebben, zoals In Kind Direct in het Verenigd Koninkrijk en Clothes4Souls in de Verenigde Staten. In samenwerking met In Kind Direct heeft The North Face sinds 2010 meer dan £ 500.000 aan kleding gedoneerd aan meer dan 350 vrijwilligers- en gemeenschapsorganisaties. Denk hierbij aan liefdadigheidsorganisaties voor de jeugd, lokale gemeenschapsgroepen, gemarginaliseerde groepen en instanties voor daklozenopvang.

Ook doneren we producten als er zich ergens een ramp voltrekt. Ons kantoor in Azië heeft bijvoorbeeld hulp verleend aan slachtoffers van aardbevingen in het westen van China en het kantoor in de VS heeft tenten en andere producten geleverd naar aanleiding van de aardbeving in Haïti.

De Conservation Alliance

De Conservation Alliance wordt middels jaarlijkse bijdragen gefinancierd door de outdoorindustrie en stelt deze middelen beschikbaar aan kleinschalige conserveringsorganisaties, zodat zij de natuur ten behoeve van habitatbehoud en recreatie kunnen beschermen. The North Face heeft de Conservation Alliance in 1989 mede opgericht en doet jaarlijks een bijdrage. In 2008 hebben we bijgedragen aan de ontwikkeling van het Legacy Fund, een campagne om kapitaal te realiseren, zodat de organisatie altijd over operationele middelen beschikt. The North Face heeft over een periode van 4 jaar $ 1 miljoen gedoneerd.