Getest in het laboratorium.
Bewezen tijdens expedities.

Ons proces is geworteld in de partnerschap tussen productontwerpers die in het laboratorium innoveren en atleten die echte feedback geven. 

 

ONS ONDERZOEKS- ONTWERP- EN ONTWIKKELINGSPROCES

 

De belangrijkste stap is het testen in onze laboratoria en met onze atleten, tijdens expedities over de hele wereld. Onze atleten adviseren vaak een innovatie die buiten de grenzen van de bestaande technologie valt. Het The North Face® Research, Design and Development-team accepteert hun uitdagingen en duikt het laboratorium in voor nieuwe materialen en componenten. Ons team ontwerpers en materiaaltechnici moeten van die revolutionaire grondstoffen materiaal maken dat een atleet maximaal in staat stelt om te overleven en te slagen in zelfs de zwaarste weersomstandigheden.

STAP 1: Ontwikkeling en ontwerp in samenwerking met atleten van wereldklasse

Atleten die doorlopend hun eigen grenzen verkennen helpen ons om de grenzen in het ontwerp en de technologie van kleding te verleggen. The North Face®-atletenteam geeft ons doorlopende terugkoppeling op kleding en materiaal waarop ze vertrouwen voor succes en overleven tijdens hun avonturen. Via materiaalbeoordelingen en regelmatige sessies horen we er alles over van onze atleten.

STAP 2: Geavanceerd materiaalonderzoek en -ontwikkeling

We werken samen met 's werelds meest innovatieve materiaaltechnici om technisch geavanceerde materialen te creëren. Dit is nodig om kleding en materiaal te ontwikkelen dat voldoet aan onze hoge standaarden. Zo heeft The North Face® in samenwerking met W. L. Gore bijvoorbeeld gezorgd voor het concept en de lancering van PacLite™. Dit is het meest samendrukbare, lichtgewicht GORE-TEX® buitenkantmateriaal dat verkrijgbaar is en weegt slechts 108 gram per vierkante meter. Door dit nieuwe GORE-TEX®-laminaat aan te brengen op ons gepatenteerde, extreem lichtgewicht nylonsubstraat, konden we een buitenkantmateriaal maken dat perfect aansluit op de extreme lichtgewichteisen die gesteld worden voor expedities op grote hoogten.

STAP 3: Innovatief ontwerp en constructie

Het verkennen van de grenzen in technologie voor betere materialen en componenten is nog maar het begin van de levenscyclus van een nieuw stuk uitrusting. Onze C130 Tent-test is hier een geweldig voorbeeld van. Onze volledige tentserie werd getest en vergeleken met die van onze concurrenten, door ze achterin een C130-vliegtuig te plaatsen. De vier motoren van het vliegtuig produceren samen een koppel van ruim 17.625 Nm en kunnen voor windsnelheden tot ruim 128 km/u. In tegenstelling tot windtunneltests kunnen de propellers windstromen genereren die onregelmatig en multidirectioneel zijn. De resultaten spreken voor zich: onze tenten deden het beter dan alle concurrenten.

STAP 4: Getest in het laboratorium en bewezen tijdens expedities

We bewaren de belangrijkste stap in ons productontwikkelingsproces voor het laatst. We onderwerpen onze producten aan een intensieve reeks tests in het laboratorium. Daarnaast sturen we ze op uitgebreide expedities, om erachter te komen hoe nieuwe producten het écht doen als ze 'in het wild' op de proef worden gesteld. Nadat we feedback krijgen, verfijnen we elk product tot het goedkeuring krijgt van ons team atleten van wereldklasse.