Retouren

WAT ALS DE VERVOERDER MIJN RETOUR NIET KAN OPHALEN?

Als uw pakket om welke reden dan ook niet wordt opgehaald op de dag die u heeft geboekt, volg dan onze gebruikelijke retourinstructies en boek gratis een andere ophaalservice.

ER IS GEEN LABEL IN DE DOOS, HOE KAN IK MIJN BESTELLING RETOURNEREN?

Om een gratis retourlabel te krijgen, klik hier, voer uw bestelnummer en e-mailadres in en volg de eenvoudige stappen om een retourzending te boeken.

DE NORTH FACE® RETOUR- EN TERUGBETALINGSVOORWAARDEN
Herroepingsrecht

Bij retourneringen voor als je van gedachten verandert, ontvang je het volledig betaalde bedrag terug, inclusief mogelijke verzendkosten. Als je meer dan een product hebt gekocht en je hebt er maar één of enkele van geretourneerd, betalen wij je het evenredige aandeel van de totale verzendkosten die je hebt betaald. Bijvoorbeeld, als je 3 producten hebt gekocht en je hebt er 2 van geretourneerd, betalen wij je 2/3 van de totale verzendkosten die je hebt betaald.

Producten moeten met zorg worden behandeld en bewaard en in hun originele staat en verpakking worden geretourneerd, met alle originele labels eraan. Als je de producten wilt ruilen voor een andere maat of kleur, dan dient u het artikel / de artikelen te retourneren en een nieuwe bestelling te plaatsen.

In het geval van retourzending door middel van herroepingsrecht, wordt u volledig vergoed, afgezien van de verzendkosten voor express levering, indien u voor deze verzendmethode had gekozen.

Uw retourzending wordt terugbetaald zodra deze is ontvangen en verwerkt in ons magazijn. We sturen u een e-mail om te bevestigen dat uw teruggave is verwerkt. Dit kan twee tot drie werkdagen duren nadat we deze van de koerier hebben ontvangen. Houd er rekening mee dat het 14 dagen kan duren voordat het op uw account is bijgeschreven.

Retourneer UW BESTELLING

HOE EEN GRATIS RETOUR AANVRAGEN

1 - EEN RETOURLABEL MAKEN EN AFDRUKKEN

Klik op UW BESTELLING RETOURNEREN-knop of op de VOLG MIJN BESTELLING link bovenaan elke pagina van onze website (voor geregistreerde klanten kunt u ook toegang krijgen tot uw bestelgeschiedenis via MIJN ACCOUNT). Voer uw 8-cijferige bestelnummer in en het e-mailadres dat u bij uw bestelling hebt gebruikt. Zodra u op de bestelpagina bent, klikt u op de knop 'Een retourzending maken'.

Selecteer de artikelen die u wilt retourneren, de reden van retourneren, de gewenste retourmethode (afgeven bij een afhaalpunt of ophalen op het gewenste adres door de vervoerder). Volg de instructies die tijdens het proces worden gegeven en druk het aangemaakte retouretiket af. Zorg ervoor dat u een printer bij de hand hebt.

2 - VERPAK uw RETOUR

Verpak de items die u wilt retourneren. We raden u aan om de polybag of doos die u heeft ontvangen opnieuw te gebruiken. Sluit het pakket goed af en plak het retourlabel aan de buitenkant van uw pakket. Zorg ervoor dat alle oude verzendlabels of stickers zijn verwijderd of bedekt.

3 - DE PRODUCTEN AFGEVEN OF AAN DE VERVOERDER OVERHANDIGEN

Geef het pakket af op de gekozen locatie binnen de openingstijden of wacht tot de vervoerder het ophaalt. Zorg ervoor dat er iemand thuis is als de vervoerder het pakket komt ophalen. Als uw retourzending om welke reden dan ook niet wordt opgehaald, ga terug naar onze website en boek gratis een nieuwe retourzending volgens dezelfde instructies als voorheen. U kunt binnen de retourperiode van 60 dagen zo veel retourlabels aanvragen als nodig is; daarna kunt u geen retouren meer boeken.

4 - RETOUR BEVESTIGING EN TERUGBETALING

U ontvangt een e-mailbevestiging zodra uw retour correct is teruggestuurd naar ons magazijn, geaccepteerd en verwerkt. Dit kan tot 2-3 werkdagen duren. Uw terugbetaling wordt verwerkt zodra het / de artikel (en) die u heeft geretourneerd, zijn geïnspecteerd door ons kwaliteitsborgingsteam. Het hele proces vanaf het moment dat u het retouretiket hebt afgedrukt tot wanneer de terugbetaling zichtbaar is op uw rekening, kan tot 14 dagen duren.

Als u de hierboven beschreven procedure niet wilt volgen, kun u de retourmethode van uw voorkeur kiezen. Houd er rekening mee dat als u een retourzending doet via een vervoerder naar keuze, in plaats van gebruik te maken van onze gratis retouroptie, de kosten voor het retourneren van de goederen voor uw rekening zijn, u draagt het risico van beschadiging of verlies van de goederen tijdens een retourzending totdat de goederen ons bereiken en dat het retour- en terugbetalingsproces langer kan duren. (alleen voor BE-markt: Indien u uw bestelling met Bancontact heeft betaald, zullen we contact met u opnemen om uw bankgegevens op te vragen om verder te gaan met de terugbetaling. In dat geval kan uw terugbetaling langer duren dan het normale tijdsbestek).

Wettelijke garantie voor defecte goederen

Naast het bovenstaande erkennen wij de wettelijke garantie van 2 jaar (of de langere periode die door uw lokale wetgeving kan worden bepaald) voor productfouten. Een product is "defect" als het beschadigd is ontvangen of als er een fabricage- of materiaalfout optreedt binnen 2 jaar (of de langere periode die door uw lokale wetgeving kan worden bepaald) na ontvangst van de producten. Houd er rekening mee dat producten die door slijtage zijn beschadigd, niet als defect worden beschouwd.

U kunt defecte producten binnen 2 jaar na ontvangst van de producten retourneren en u krijgt een volledige terugbetaling, inclusief eventuele verzendkosten. Als je meer dan een product hebt gekocht en je hebt er maar één of enkele van geretourneerd, betalen wij je het evenredige aandeel van de totale verzendkosten die je hebt betaald. Bijvoorbeeld, als je 3 producten hebt gekocht en je hebt er 2 van geretourneerd, betalen wij je 2/3 van de totale verzendkosten die je hebt betaald. Als u een verkeerd (anders dan weergegeven in The North Face Shop), defect of beschadigd artikel hebt ontvangen, kun u het binnen 60 dagen na ontvangst retourneren. Volg het standaard retourproces en selecteer 'Artikel was defect' als reden voor retourzending.

Als de retourperiode van 60 dagen zijn verstreken en het artikel defect is, heeft u 2 jaar vanaf uw ontvangst van de producten om een garantieclaim in te dienen. Neem contact op met onze customer care om u te helpen bij het retourneren van uw artikel(en).

 

Online retourneren Bestellingen zoeken (ROLO)

Locate bestellingen zijn bestellingen die in de winkel worden geplaatst voor producten die niet fysiek beschikbaar zijn in de winkel, met levering in dezelfde winkel of op uw huisadres.

Artikelen die via Locate zijn gekocht, kunnen worden geretourneerd in een winkel die eigendom is en beheerd wordt door The North Face of online. Dit is exclusief partner- en concessiewinkels.

Volg bij het online retourneren van een Locate-bestelling de standaard online retourprocedure. Online retouren kunnen ALLEEN worden terugbetaald in de vorm van een digitale cadeaukaart, die onderhevig zijn aan onze standaard Cadeaukaartvoorwaarden.

Als u niet terugbetaald wilt worden met een digitale cadeaukaart, retourneer dan in de winkel van aankoop.

Als u meer informatie nodig heeft, raadpleeg dan ons Garantiebeleid.

Mocht u nog vragen hebben, kijk dan eens bij onze Retour FAQ.

Neem bij vragen of als u hulp nodig heeft contact op met onze CUSTOMER CARE