Transgrancanaria

De ultieme test voor je uithoudingsvermogen van begin tot eind.

meer info

Terwijl de winter een groot deel van Europa nog in zijn ijzige greep houdt, ziet het er eind februari op Gran Canaria heel anders uit. Deze tijd van het jaar kondigt de komst aan van trailrunners uit de hele wereld om mee te doen aan de klassieke seizoensopener: Transgrancanaria.

Met routes die het eiland doorkruisen biedt het evenement zeven races, beginnend met de Verticale Kilometer en eindigend met de Klassieke Race van 126 km - de ultieme duurproef van begin tot eind.

In 2024 deden duizenden lopers uit meer dan 50 landen mee, waaronder leden van het The North Face Athlete Team. Met een mix van eerdere TGC-winnaars en debutanten, boekte ons team de hele week indrukwekkende resultaten.

Katie Schide en Henri Aymonod gingen woensdag van start in de Verticale Kilometer-race en namen een dubbele overwinning mee naar huis met de eerste plaats bij zowel de vrouwen als de mannen. Katie vestigde een nieuw parcoursrecord van 47 minuten en 31 seconden, terwijl haar teamgenoten Lena Laukner en Fernanda Maciel niet ver achterbleven met een tweede en zesde plaats.

TGC-debutante Brittany Charboneau volgde met een sterke tweede plaats in de 21km Starter-race op donderdag en op vrijdag ging Jennifer Lichter nog een stapje verder in de 46km Marathon-race en pakte de overwinning op het parcours vol hoogteverschillen in een tijd van 04:18:09.

En daarmee was het team nog niet klaar. In het weekend won Tara Fraga de Advanced-race bij de vrouwen en legde het 84 km lange parcours af in 09:38:37, terwijl haar teamgenote Stephanie Howe een verdienstelijke zevende plaats behaalde.

In de Blue Riband Classic-race was het The North Face-atletenteam goed vertegenwoordigd, met name in de categorie mannen. Zach Miller, Jiasheng Shen en Josh Wade startten om middernacht en raceten de hele nacht door. Ze behaalden allemaal top 10-finishes op zondag en rondden zo een enorm succesvolle week voor het team af.